Predstavnici tuzlanske visokoškolske ustanove “CMS” u posjeti GIPS-u Tuzla

0
6

Predstavnici tuzlanske visokoškolske ustanove "CMS" u posjeti GIPS-u Tuzla

Tuzla – Kao nastavak niza pozitivnih i vrijednih projekata koje je D.D. Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla pokrenuo i implementirao u proteklom periodu, juče je u prostorijama ove kompanije upriličen doček direktoru Esadu Mušanoviću, profesoru Džemi Tufekčiću i studentima prve godine CMS – Centra za multidisciplinarne studije u Tuzli – smjer drumski saobraćaj i energetika, s ciljem upoznavanja osoblja i učenika škole sa radom ove kompanije.

GiPS DD Tuzla kao društveno odgovorna firma, želi da svoja iskustva i znanje prenese na mlade kadrove, možda i svoje buduće uposlenike.
„Zadovoljstvo nam je da najavimo još jednu značajnu saradnju naše kompanije sa visokoškolskom ustanovom CMS Tuzla, koja ima za cilj upoznati studente i profesore sa najnovijim trendovima u javnom prevozu. Tokom školske godine učenici i studenti su najbrojniji korisnici usluga GiPS-a, te zbog toga osjećamo odgovornost i potrebu da upravo njima predstavimo novi, modrniji način poslovanja GIPS-a. Ovu priliku smo iskoristili da ih upoznamo sa značajem CNG autobusa, uvođenja BUS card sistema plaćanja, sistema video nadzora, izgradnje punionice zemnog gasa, odžavanju voznog parka, te ostalim poslovima naše kompanije.“ – rekao nam je Samir Gabeljić, rukovodilac sektora razvoja i projektovanja kompanije GiPS DD Tuzla.

“Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla prvi u Bosni i Hercegovini uvodi savremeni način plaćanja karata, elektronskim BUS karticama. Prednost ovog sistema naplate je što će putnici moći da dopunjavaju svoje BUS kartice po potrebi, kao što to čine sa računima za mobitel. Cilj samog projekta je poboljšanje kvaliteta pružanja usluga svojim korisnicima, planiranje rada linija i utvrđivanje optimalnog broja vozila.

Jedna od investicija u toku je izgradnja punionice CNG zemnog gasa, koja će se nalaziti u autobuskoj bazi GiPS-a u Bukinju, u Tuzli.

Konstanto obnavljanje voznog parka GiPS-a je još jedna od investicija kojom se možemo pohvaliti. Nabavka 30 novih komfornih autobusa je dokaz tome.

Učenici i osoblje CMS-a nisu krili oduševljenje nakon što su saznali neke veoma interesantne informacije o trenutnim i budućim projektima GiPS-a Tuzla, te su potpisivanjem Sporazuma o saradnji najavili nastavak stručno-edukativne saradnje, na obostrano zadovoljstvo obje kompanije .
Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla takođe je izrazio zahvalnost upravi i učenicima škole na ostvarenju još jednog projekta.

(rtvtk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime