Predstavnica Svjetske banke posjetila Općinu Odžak

0
32

 

fb1

Odžak – Dana 15.10.2015.godine u posjet općini Odžak stigla je predstavnica Svjetske banke Maja Čolovic Daul i Amela Ibrahimović, predstavnica Ureda za za implementaciju projekata PIU šumarstvo i vodoprivreda Federalnog ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva, koja je ujedno i organizator današnjeg sastanka upriličenog u prostorijama općine Odžak.

Primio ih Općinski načelnik dr.sc. Hajrudin Hadžidedić sa suradnicima i predsjedarelj Općinskog vijeća Jakov Ivanković, dipl.oec. Sastanku su prisustvovali i predstavnici izvođača radova (Roading d.o.o. Gračanica) i nadzora (Rudarski institut d.d. Tuzla), te Nedžad Vilić, ovlašteni zastupnik Agencije za vodno područje rijeke Save.

Dolazak predstavnice Svjetske banke je redovita posjeta općinama, a u pogledu implementacije projekata sanacije infrastrukture u okviru projekta Svjetske banke “Hitna sanacija od poplava”.Razgovor je tekao u pravcu vršenja redovnog promatranja aktivnosti u okviru projekta sanacije Savskog nasipa u Prudu, a sa stanovišta zaštite okoliša.

Nakon informativnog razgovora, u prostorijama Općinskog načelnika, predstavnica Svjetske banke obišla je teren na kojem se izvode radovi s predstavnicima Izvođača radova, nadzornog tima za izvođenje radova i ovlaštenog zastupnika Agencije za vodno područje rijeke Save.

(odzak.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime