Predstavljeni nosioci lista i kandidati za BPK i Kanton Sarajevo

0
1

53e62e22-a3b4-4582-bb89-601b5bfa64d2-bps-nosioci-lista-previewSarajevo – Jusuf Bubica i Muharem Fišo su nosioci lista za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine FBiH, Zaim Backović nosilac je liste za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine BiH, Semir Halilović je nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, a Jasmin Sadiković je nosilac liste za Skupštinu BPK, saopšteno je danas iz BPS-a Sefer Halilović.

 
– Regionalna organizacija BPS-a Sefer Halilović Sarajevskogoraždanske regije jedna je od najznačajnih u zemlji. Kvalitetnim radom u proteklom periodu u ovoj organizaciji BPS-a su značajno doprinijeli afirmisanju političkih ciljeva BPS-a, ali i okupljanju uspješnih, ljudi prije svega patriota sa idejom i vizijom, na jednom mjestu – ocijenio je predsjednik stranke i kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović na predstavljanju nosilaca lista i kandidata za izborne jedinice u kantonima Sarajevo i BPK, održanom 7. augusta.
On je istakao da je vrijeme za promjene i da je je broj kandidata na listama za skupštine Kantona i parlamenata priznanje za kvalitetan rad svih članova BPS-a.
– Političke partije na vlasti imale su priliku da pokažu šta znaju u proteklim godinama. Nisu je iskoristile. Vrijeme je da BPS Sefer Halilović napokon dobije šansu i povjerenje građana, u šta sam siguran, te da provede reforme koje su itekako potrebne ovoj državi – istakao je Jusuf Bubica,nosilac liste za PS FBiH izborna jedinica 11.
Muharem Fišo, nosilac liste za PS FBiH izborna jedinica 7 smatra da su druge političke opcije prokockale povjerenje građana:
– BPS Sefer Halilović na opštim izborima 2014. godine će  konačno biti u vlasti i početi sa provođenjem ciljeva za koje se već godinama principijelno zalaže. Vrijeme je za politiku BPS-a, dokazaćemo da smo sposobni da obavimo sve reforme bez kojih BiH ne može naprijed – istakao je Fišo.
Semir Halilović, nosilac liste za Skupštinu KS je naglasio da su reforme neophodne.

 

– Među prioritetima BPS-a je zavođenje reda u javnim preduzećima, jer ne može ni jedna država izdržati da javna preduzeća prave milionske gubitke i da za te gubitke niko ne odgovara, kaže Semir Halilović.

 

On je takođe naglasio da su BiH hitno potrebne reforme u gotovo svim oblastima, i da će BPS pokrenuti reforme i korjenite promjene u obrazovanju, zdravstvu i poreznom sistemu.
Zaim Backović, nosilac liste za  PSBiH istakao je da politika BPS-a ima strateški cilj očuvanje BiH kao Republike po Ustavu iz 1990. godine.

 

– Nikada nismo vodili populističku politiku zbog boljeg rejtinga, a to smo pokazali davne 1996. godine kada nismo izašli na izbore tražeći da se ispoštuje Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma „povratak svi na svoje“. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost i provedemo reforme jer je BiH među najsiromašnijim državama u Evropi – kazao je Backović.

(depo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime