Predstavljeni kandidati OO SDA Travnik za opće izbore 2014

0
28

sda-travnik-690x360Travnik – OO SDA Travnik u Centru za kulturu Općine Travnik građanima Travnika predstavila svoje kandidate za oktobarske Opće izbore. U prepunoj sali Centra za kulturu građani su ispratili predstavljanje kandidata OO SDA Travnik za Skupštinu Srednjobosanskog kantona, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Svako pojedinačno predstavljanje kandidata/kandidatkinje OO SDA Travnik sa dosadašnjim njegovim/njezinim uspjesima na privatnom, poslovnom i političkom planu građani su više nego pozitivno prihvatili.

U dijelu koji je podrazumijevao predstavljanje kandidata i kandidatkinja za Skupštinu Srednjobosanskog kantona građanima su se obratili Slavica Vrselj i Refik Poparić, predsjednik OO SDA Travnik. Vrselj je govorila o osobnim razlozima pristupanja SDA i pogledima na koncepte i ideje najveće bosanskohercegovačke političke partije koja neupitno propagira multikulturne i multietničke principe prihvatljive svim građanima Bosne i Hercegovine.

Refik Poparić građanima Travnika je detajno predočio nekoliko izuzetno važnih razloga za izlazak na ovogodišnje Opće izbore i pružanje povjerenja SDA stavivši akcenata na izbor stranke i njeni kandidata za Skupštinu Srednjobosanskog kantona. Ovogodišnji cilj OO SDA Travnik i SDA u cjelini je da u Skupštini Srednjobosanskog kantona osigura onaj broj mandata koji će omogućiti stranci najbolju poziciju za vraćanje Srednjobosanskog kantona na put privrednog, ekonomskog i političkog prosperiteta.

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH ostalo je u znaku obraćanja dr. Amire Skaka i Đenane Dautović. Gđa. Dautović govorila je o značaju pružanja povjerenja građana Travnika kandidatima i kandidatkinjama OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH. dr. Skaka posebno se osvrnula na period ranijeg mandata u Federalnom parlamentu i projektima u oblasti zdravstva i obrazovanja za koje je zajedno sa dr. Nurudinom Šatrovićem osigurala finansijske grantove.

U okviru predstavljanja kandidata i kandidatkinja OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH građanima Travnika obratila se kandidatkinja Fatima Maslić, koja je govorila o projektima u kulturi koji se na području općine Travnik realiziraju zahvaljujući isključivo podršci OO SDA Travnik, ali i kulturnim kapacitetima općine Travnik za koje se valja pobrinuti u narednom periodu. Napravivši usporedbu sa područjima u našoj zemlji gdje su kultura i kulturni projekti gotovo izgubljeni, Općina Travnik, kako je istakla Maslić, u proteklom periodu uspjela je pokrenuti i uspješno završti nekoliko projekata. Zaključivši da kultura pripada cijeloj našoj zemlji i da se za kulturu i kulturnu baštinu valja boriti na najvišem nivou vlasti, Maslić, još jednom je pozvala građane Travnika da podrže kandidate i kandidatkinje OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Građanima Travnika na kraju se obratio Salko Selman, potpredsjednik SDA BiH i predsjednik KO SDA SBK. Selman, ujedno nosilac liste OO SDA Travnik za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, je govorio mogućnostima i kapacitetima biračkog tijela s područja općine i grada Travnika. Stavivši akcenat na snagu koju SDA tradicionalno ima na području općine Travnik, a koja se temelji na međusobnom povjerenju ali i svekolikim uspjesima i rezultatima zajedničkog rada, Selman je pozvao građane da u vlastitom interesu i interesu budućnosti naše zemlje pruže puno povjerenje kandidatima i kandidatkinjama SDA na svim nivoima vlasti u našoj zemlji, a naročito kod povjerenja kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH – Bakiru Izetbegoviću.

(bug.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime