Predstavljen projekat unapređenja vodosnabdijevanja u Nevesinju

0
1

Nevesinje – Predstavnici Instituta za hidrotehniku iz Sarajeva predstavili su danas u Nevesinju glavni projekat prioritetnih mjera vodovodne mreže i vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda naselja Šehovina. Prezentaciji su prisustvovali članovi Projektnog implementacionog tima opštine Nevesinje, navodi se na opštinskom sajtu.
Sabina Hadžiahmetović iz sarajevskog Instituta za hidrotehniku koji je izradio projekat naglasila je da je osnovni cilj poboljšanje snabdijevanja vodom i odvođenje voda u opštini Nevesinje.

– Specifični ciljevi projekta su rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje vode, povećanje broja priključaka na vodovodni sistem i poboljšanje kontrole gubitaka – istakla je Hadžiahmetović.

U opštini podsjećaju, krajem prošle godine Konsultantski tim Evopske investicione banke (EIB) predstavio je Studiju izvodljivosti za pripremu projekta razvoja vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Nevesinje vrijednog 1.494.000 EUR.

Načelnik Opštine Momčilo Šiljegović objasnio je da ovaj projekat predviđa sanaciju i optimizaciju postrojenja za prečišćavanje vode iz akumulacije “Alagovac”, nabavku vozila za pražnjenje septičkih jama, izradu hidrauličnog proračuna i zoniranje mreže, te više projekata vodosnabdijevanja i odvođenja fekalne i oborinske kanalizacije.

Šiljegović je kao posebnu pogodnost naveo činjenicu da se 35% sredstava potrebnih za realizaciju obezbjeđuje kroz donatorska sredstva.

(ekapija.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime