Predstavljamo urbanistički plan kojim bi Jajce dobilo tržni centar, gradsku tržnicu i 211 parking mjesta

0
153

naslov-563x353Jajce – Općinsko vijeće Jajce je u utorak, 4. augusta na svojoj 24. sjednici usvojilo prijedlog odluke o provođenju Urbanističkog projekta „Trgovački centar-Željeznička stanica“  i zaključak o usvajanju prednacrta Urbanističkog projekta „Sportsko-rekreacionog centra Mračaj“.

Danas vam donosimo izvod najznačajnijih informacija i neke od grafičkih prikaza iz Urbanističkog projekta „Trgovački centar-Željeznička stanica“ koji potpisuje IPSA Institut iz Sarajeva na čelu sa arhitekticom Lejlom Hajro.

Za uvećani prikaz grafičkih priloga kliknite desni klik i odaberite Open link in new tab / otvori link u novoj kartici.

Površina plana rada koji je prikazan u nacrtu iznad iznosi 1,63 hektara, a sami objekti, među kojima se nalaze tržni centar, gradska tržnica sa natkrivenim pijačnim platoom, te tri stambena objekta, zauzimaju 8.454 m² površine. Spomenuti objekti će biti izgrađeni na prostoru današnjeg poligona i gradske pijace.

Objekti Auto kluba „Jajce“ i Centra za socijalni rad će biti u potpunosti uklonjeni. Zamjenske prostorije za Auto klub “Jajce” su planirane u okviru gradske tržnice, dok se Općina Jajce obavezala pronaći rješenje za izmiještanje Centra za socijalni rad u novu zgradu.

Tržni centar sa hipermarketom i kuglanom

Tržni centar će u svome sastavu imati suteren, prizemlje i jedna sprat, a planirane dimenzije ovog objekta iznose 42×120 metara. Tržni centar će u suterenu sadržavati parking garažu sa 115 parking mjesta, od kojih je 10 rezervisano za invalide. Prizemni dio objekta je planiran za informacioni pult, hipermarket i manje prodavnice, dok će se na spratu nalaziti ugostiteljski objekti, kuglana, bilijar klub i dodatni prodajni prostori. Ukupna površina tržnog centra sa prodajnim, servisnim i garažnim prostorima iznosi oko 14.750,00 m².

Gradska tržnica otvorenog i zatvorenog tipa

Gradska tržnica je jedinstvena cjelina koja se sastoji od zasebnog objekta zatvorene tržnice i natkrivenog pijačnog platoa koji su međusobno povezani preko suterenske etaže koja ima karakter javne parking garaže kapaciteta 81 parking mjesto, od kojih je 6 za invalide. Tržnica će, pored suterena i prizemlja, imati i jedan sprat.

(senzor24.info)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime