Predstava – Skrivene sjene

0
3

03231fc6ebde052b9e7c85ae974cca0e_MTravnik – Premijera predstave “Skrivene sjene” održaće se 24. aprila u Centru za kulturu u Travniku s apočetkom u 19 sati.„Skrivene sjene“ je dokumentarna drama u produkciji Centra za edukaciju mladih – CEM, koja se bavi problemom nasilja nad ženama i djecom u savremenom bosanskohercegovačkom društvu.

Autorski dvojac, Maja Pelević i Oliver Jović, kreirali su tekst nakon iscrpnih intervjua sa socijalnim radnicima, žrtvama nasilja i predstavnicima različitih institucija. Predstava se ne bavi direktnim nasiljem, već uzrocima i posljedicama koji su godinama prisutni u našem društvu, a ipak se smatraju tabu temama; kao što je konzumacija alkohola kao mogući „okidač“ nasilja.Tri izvođača na sceni će rekonstruisati događaje koji su direktno ili indirektno doveli do tragičnih događaja, u naizgled sasvim običnim porodicama. „Skrivene sjene“ propituju svijest našeg društva i spremnost na njihovo razotkrivanje,saopćeno je iz CEM-a.

Uz prethodno rezervisanu kartu ulaz na predstavu je potpuno besplatan. Način rezervacije će biti objavljen uskoro.Nakon predstave, glavna travnička ulica će biti pretvorena u petodnevnu galeriju na otvorenom, tematski posvećenoj ovom problemu.

Predstava i galerija su dio istoimenog projekta kojeg sprovode švedska krovna omladinska organizacija Active-sobriety, friendship and peace i Centar za edukaciju mladih – CEM, u kooperaciji sa IOGT International i Centrom za kulturu općine Travnik.Cilj projekta je podizanje svijesti o potrebi za funkcionalnim mehanizmima za borbu protiv nasilja u porodici u SBK/KSB.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime