Predsjednik SBK dr. Mustafa Cerić: ‘Bošnjaci u Crnoj Gori nisu manjina, već njezin konstitutivni narod’

0
4

imagesBiH, Crna Gora – Povodom apela Bošnjačke kulturne zajednice u Crnoj Gori, a na čelu sa predsjednikom Hazbijom Kalačem, predsjednik Svjetskog bošnjačkog konresa reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je uputio pismo ambasadoru Crne Gore u Bosni i Hercegovini gosp. Draganu Đuroviću u vezi sa Nacrtom zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom.

Apel predsjednika Hazbije Kalača kao i pismo reisu-l-uleme emeritusa dr. Mustafe Cerića prenosimo u cjelosti:

Vaša Ekselencijo,

Obraćam Vam se u svojstvu predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa povodom pisma, kojeg sam dobio 14.03.2014. godine iz Rožaja od predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice u Crnoj Gori (BKZ), Hazbije Kalača a u vezi sa Nacrtom zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom. U pismu, kojeg Vam dostavljamo u cjelosti, gosp. Hazbija Kalač navodi niz primjedbi, koje upućuju na zaključak da najavljeni Nacrt zakona o saradnji Crne Gore sa iseljeništvom najavljuje flagrantno kršenje Ustava Crne Gore, posebno u oblasti ljudskih i nacionalnih prava Bošnjaka.

Iznenađeni i razočarani tim saznanjem, mi Vam se obraćamo da prenesete naš apel Vašoj Vladi u Crnog Gori da otvori razgovore sa Bošnjačkom kulturnom zajednicom i da se na način dijaloga i međusobnog uvažavanja nađe najbolje rješenje za jednakost i ravnopravnost svih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori.

Bošnjaci u Crnoj Gori nisu manjina, već konstitutivni narod Crne Gore i zato zaslužuju da budu jednakopravni po svim osnovama u Crnoj Gori.

U nadi da ćete prenijeti ovaj naš apel sa pismom od gosp. Hazbije Kalača Vašoj Vladi, koja će, nadamo se, uvažiti našu zabrinutost i želju za konstruktivnu suradnju za dobrobit svih, primite izraze mojeg poštovanja   

Dr. Mustafa Cerić

Prerdsjednik

Svjetskog bošnjačkog kongresa  

 1-Apel-o-Nacrtu-zakona-o-saradnji-Crne-Gore-sa-iseljeništvom-600x8572-Apel-o-Nacrtu-zakona-o-saradnji-Crne-Gore-sa-iseljeništvom-600x8503-Apel-o-Nacrtu-zakona-o-saradnji-Crne-Gore-sa-iseljeništvom-600x865

(SBK)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime