Predsjednik kršćanskog universiteta pozvao studente da nabave oružje da bi se riješili muslimana

0
0

Predsjednik kršćanskog universiteta pozvao studente da nabave oružje da bi se riješili muslimana

Predsjednik Univerziteta ”Liberty”, Jerry Falwell, u toku zasjedanja skupštine Univerziteta, pred oko 10 000 studenata tražio je dozvole za nošenje oružja na Univerzitetu kako bi se studenti efikasnije borili protiv muslimanskih terorista.

”Omogućite nam da im održimo lekciju ako dođu ovdje”, uzviknuo je u jednom trenutku Falwell, što su studenti pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Međutim, bilo je i onih koji su smatrali da je predsjednik Univerziteta itekako pretjerao, jer je isključivo mislio na obračun sa teroristima koji nose muslimanska imena.

Naime, Falwell je, govoreći o borbi protiv terorizma, između ostaloga, rekao: ”Oduvijek sam vjerovao ako se dobrim i poštenim ljudima izdaju dozvole za nošenje oružja, da ćemo uspjeti eliminisati muslimane i prije nego što dođu ovamo.”

Kasnije je, odgovarajući na pitanje jednog studenta na svom Twitter profilu, Falwell objasnio kako je on navodno mislio na takozvane islamske teroriste, a ne na sve muslimane. ”Mislio sam na one muslimane koji su izveli napade u Parizu i Kaliforniji, a ne na sve muslimane, jer ima puno muslimana koji su dobri, umjereni muslimani”, napisao je Falwell.

A u izjavi za Associated Press, Falwell je rekao da je posebno mislio na Faruka i njegovu suprugu Tašfin Malik koji su u Kaliforniji ubili 14 ljudi.

Izgleda da je Falwellov poziv i zahtjev naišao na pozitivan odgovor kod američkih vlasti, jer je policija na Univerzitetu ”Liberty” već zaprimila više od 100 zahtjeva za dozvole za nošenje oružja.

(Univerzitet ”Liberty” je privatni kršćanski univerzitet u gradu Lynhburgu u američkoj državi Virginia, koji godišnje upiše oko 14. 000 studenata stacioniranih na Univerzitetu i preko 100. 000 online studenata).

Izvor: Saff

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime