Predsjednica Asocijacije žena SDA u BiH u posjeti OO SDA Prozor i Jablanica

0
117

18301021_1430149067045961_2174734881728819469_n

Prozor, Jablanica – U sklopu posjete Hercegovačko-neretvanskom kantonu delegacija Asocijacije žena SDA na čelu sa predsjednicom Senijom Bubić posjetila je općinske odbore Asocijacije žena SDA Prozor i Jablanica.

Na otvaranju druženja, predsjednica AŽ OO SDA Prozor, Iza Pilav zahvalila se gošćama na dolasku, posebno predsjednici AŽ SDA BiH, jer je to prvi put da jedna predsjednica AŽ na državnom nivou posjeti Općinsku organizaciju Prozor. U nastavku se obratio i predsjednik OO SDA Prozor, Esad Dželilović, koji je govorio o radu i funkcionisanju OO SDA Prozor, aktuelnom učešću u vlasti na području Općine, te drugim aktuelnim pitanjima.

Predsjednica Bubić je iskazala svoje zadovoljstvo činjenicom da je imala priliku da posjeti OO SDA Prozor, pohvalivši rad cjelokupne Općinske organizacije, kao i rad i angažovanost Asocijacije žena OO SDA Prozor.

U nastavku druženja prisutne članice AŽ OO SDA Prozor su razgovarale sa gošćama, a razgovaralo se o važnim pitanjima i obavezama koje stoje pred Asocijacijom žena. Nakon toga je uslijedio izlazak na šehidsko mezarje u Mahali, gdje je proučena Fatiha pred duše šehida Općine i šehida domovine.

Delegaciju na čelu sa predsjednicom Bubić činile su Alisa Hajdarović, predsjednica KO AŽ SDA HNK-a, Mubera Berberović, članica Predsjedništva AŽ BiH i Amela Ćatić, članica GO SDA BiH, .

U ime domaćina u Prozoru, delegaciju su ugostili: predsjednica AŽ OO SDA Prozor – Iza Pilav, predsjednik OO SDA Prozor- Esad Dželilović, predsjednik AM OO SDA Prozor- Muamer Kukić, te članice Asocijacije žana OO SDA Prozor.

Nakon toga, predsjednica je posjetila opštinski odbor AŽ Jablanica.

U ime domaćina delegaciju je ugostila predsjednica Asocijacije žena SDA Jablanica Alma Gabela zajedno sa članicama ove Asocijacije koje su zahvalile delegaciji Asocijacije žena SDA BiH na posjeti i ukazanoj časti da ugoste predsjednicu Asocijacije žena SDA BiH.

Predsjednica Bubić je iskazala svoje zadovoljstvo što je imala priliku posjetiti OO AŽ SDA Jablanica, zahvalila na gostoprimstvu, te pohvalila rad i trud članica ove Asocijacije.

Prilikom druženja prisutne članice su razgovarale sa gošćama o aktuelnoj političkoj situaciji na svim nivoima, te o predstojećim aktivnostima i obavezama koje stoje pred Asocijacijom žena.

(sda.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime