Predsjedavajući Mušić čestitao Općini Jablanica na postignutim rezultatima u protekloj godini

0
15

Jablanica – Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić i premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg danas su prisustvovali svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jablanica povodom Dana Općine.

„Svim građanima općine Jablanica želim sretan Dan Općine, a čestitam i na svim rezultatima koje je ova općina postigla u proteklih godinu dana, te im želim puno uspjeha u narednom periodu i u provođenju svih strategija koje je donijelo Općinsko vijeće Jablanica“, kazao je Mušić.

Dodao je kako će saradnja između Parlamenta i Općine Jablanica nastaviti istim intenzitetom kao što je to bilo i do sada.

„Ukupna briga Parlamenta kao i svih institucija na nivou kantona i Federacije BiH bit će u svakom slučaju usmjerena prema općini Jablanica, te će se ona nastaviti, ništa manje nego kao što je to bilo i dosada“, istaknuo je Mušić.

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg izrazio je veliko zadovoljstvo što po prvi put prisustvuje svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana općine Jablanica.

„Uistinu mi je zadovoljstvo što sam pozvan da prisustvujem današnjoj svečanosti sa jednom iskrenom željom da Općina Jablanica nastavi sa dosadašnjim uspješnim radom i uspjesima na zadovoljstvo svih žitelja općine Jablanica i našeg cijelog kantona“, naglasio je Herceg.

Dodao je da jednako tako očekuje da Općina Jablanica podrži nastojanja i rad Vlade HNK, koja ima brojne aktivnosti i brojne poduzete projekte putem kojih je pokazala razumijevanje kada su u pitanju lokalne jedinice vlasti.

„Iz ove općine imamo jednog proaktivnog ministra Ajdina Teletovića, koji je ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša u Vladi HNK, i postoji jedna posebna sinergija sa ovom općinom, te s tim razumijemo potrebe i pomažemo projekte koji su u okviru naših mogućnosti. Trenutno realiziramo projekt energetske efikasnosti, koji podrazumijeva obnovu javnih domova, škola, domova zdravlja i policijskih stanica, među kojima će se ove godine naći i Dom zdravlja Jablanica. Ono što ja vidim jeste da Jablanica ide jednim dobrim putem razvoja koristeći svoje resurse ali na jedan primjeran i održiv način, pri tome vodeći računa da te resurse sačuva za buduće generacije“, kazao je Herceg.

Slike: FENA

(predstavnickidom-pfbih.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime