Predizborni skupovi općinske organizacije SBiH Sanski Most

0
39

news-2014-September-sbih_logo_novva_566919009Sanski Most – Stranka za Bosnu i Hercegovinu Sanski Most održala je svoje predizborne skupove u MZ Čaplje i prigradskom naselju Jezernice, s ciljem promocije Izbornog programa i kandidata za Opće izbore 2014. godine.

Ovom skupu prisustvovali su kandidati SBiH za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Skupštinu Unsko-sanskog kantona, koji su prisutne mještane informisali o unutarstranačkim reformama, prilikom kojih je stranka očišćena od svih onih kojima je lični interes bio iznad državnog i stranačkog, te činjenici da je Stranka za BiH, u prethodnom mandatu, bila u opoziciji na svim nivoima vlasti.

Na inicijativu mještana Jezernica, kandidat SBiH za Skupštinu USK-a, Enes Eminić, govorio je o uzrocima i posljedicama nedavnih poplava, kako u ovom prigradskom naselju tako i cijeloj općini Sanski Most.

Eminić je informisao sve prisutne o nezakonitom trošenju sredstava Civilne zaštite (430 hiljada KM), koja su trebala biti uložena u prevenciju od poplava, što, nažalost, nije bio slučaj. Govorio je i o netransparentnoj podjeli humanitarne pomoći, koju su mnogi dobijali, a da nisu bili uopće pogođeni ovom prirodnom katastrofom, što su potvrdili i mještani ovog naselja.

Kandidat SBiH za Skupštinu USK-a, mr. sci. Rasim Krupić, je informisao sve prisutne o uništenim privrednim subjektima u općini Sanski Most, za što isključivu odgovornost snosi stranka koja je na vlasti od 1995. godine. Naveo je tu primjer Drvne industrije „Sana“ i „Famosa“, preduzeća koja su totalno opljačkana i uništena, bez ikakve šanse za njihovom revitalizacijom i pokretanjem proizvodnje.

Nosilac liste SBiH za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Sulejman Kazić, je govorio o neprincipjelnim koalicijama u prethodne četiri godine, gdje je koalirao svak sa svakim, pa čak crveni i zeleni, što je do tada bilo nezamislivo. Njihov jedin cilj je bio borba za vlast i podjela fotelja, a ne jačanje države BiH i njenih institucija, odnosno stvaranje ambijenta za domaća i ino ulaganja, koja bi omogućila smanjenje nezaposlenosti i povećanje životnog standarda, istakao je Kazić.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime