Pravni fakultet: Diplome za 74 diplomanta i dvojicu magistranata

0
7

ddhdshdhsd-530x336 (1)Bihać – Prof. dr. Nevzet Veladžić, dekan Pravnoga fakulteta u Bihaću, kaže kako je znanje ključ svakog razvoja i u tom kontekstu poručuje vlastima da ulaganje u znanje nije trošak .

Pravni fakultet Univerizeteta u Bihaću upriličio je jučer promociju četrnaeste generacije diplomiranih pravnika, šeste generacije bachelora prava i treće generacije magistara prava na kojoj su diplomantima u prisustvu roditelja, članova akademske zajednice i predstavnika javnog i političkog života Unsko-sanskog kantona (USK) svečano uručene diplome o akademskim zvanjima.

Sandra Jašarević, Amela Hadžić i Amir Kulenović proglašeni su najboljim studentima  i za izniman uspjeh tokom studiranja uručena su im priznanja, plakete i zlatne značke.

Sandra Jašarević postigla je najveći prosjek ocjena 9,95, a u ime kolega zahvalila se profesorima.

„U životu je potrebno imati određene ciljeve, odnosno, vizije i da bi ste napredovali potrebno je da očekujete da vaši rezultati na odgovarajući način budu vrednovani. A naši bi rezultati najbolje bili vrednovani da pronađemo posao u struci“, kaže najbolja studentica Pravnoga fakulteta.

I studentica Amela Hadžić kaže kako joj je čast što je bila dio ovoga fakulteta i što je učila od vrhunskih profesora koji su joj dali potrebno znanje.

„Drago mi je, naravno, što sam dobila ovo priznanje za svoj trud i sve što želim kolegama je što skorije zaposlenje i puno sreće i uspjeha u karijeri, kaže Amela.

Ništa manje uspješan bio je i diplomant Amir Kulenović.

„U ovom trenutku ne smijemo odustajati. Pritom mislim, prije svega, kako je na nama da damo sve od sebe da se i dalje educiramo jer je to jedini način kojim možemo ići naprijed. Posao neće doći po nas, već je bitno da mi tražimo posao“, poručio je Amir.

Nakon položene svečane izjave, sedamdeset i četvero diplomanata i dva magistranta primili su diplome o završenom studiju i pripadajućem akademskom stepenu. Diplomu magistra pravnih nauka primili su Izudin Saračević i Rusmir Musa. Pored dekana Veladžića, čestitke diplomantima su uputili rektor Univerziteta u Bihaću prof. dr. Refik Šahinović, predsjedavajući Skupštine USK Farko Hodžić i predstavnici Vlade i Općine Bihać, Jasmin Hošić i Izudin Saračević.

Prof. dr. Nevzet Veladžić, dekan Pravnoga fakulteta u Bihaću kaže kako je znanje ključ svakog razvoja i u tom kontekstu je poručio vlastima da znanje i ulaganje u znanje nije trošak.

„Zaista je to ulaganje u budućnost, ulaganje u promjene, ulaganje u nešto što zovemo bolji ambijent življenja. U tom kontekstu volio bih da vlasti tretiraju obrazovne ustanove i sisteme kao mjesto gdje ulažu u bolju budućnost naše države“, kaže prof. dr. Veladžić.

Nakon svečane promocije diplomanata i magistranata, Pravni fakultet je za osamnaest polaznika, studenata četvrte godine prava, Klinike za medijsko pravo, dodijelio certifikate kao potvrdu razumijevanja termina govor mržnje, razlikovanja pojmova privatnosti i privatnog života, te uticaja medija na svakodnevni život i učešće pravnika u medijima.

 

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime