Poziv za prijavu projekata: Bespovratna sredstva KEP Austrije do 50.000 EUR

0
13

CEIAustrija, BiH – Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine uputilo je obavijest Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, kojom informira privredne subjekte u našoj zemlji da KEP Austrija Fond za saradnju poziva za prijavu projekata.

CEI know-how Exchange Programme (KEP) pokrenut je 2004. godine kao instrument Centralnoeuropske incijative (CEI) u pružanju pomoći izgradnji kapaciteta, tehničkoj pomoći i prijenosu znanja iz zemlje CEI, članica Europske unije (EU), prema zemljama koje nisu članice EU.

KEP AUSTRIJA predstavlja specifičan dio KEP Programa. Austrijska vlada od 2008. godine podržava ovaj Fond sredstvima, koja su na raspolaganju od strane Austrijske razvojne suradnje (ADC), na temelju Sporazuma o potpori između CEI i Austrijske razvojne agencije (ADA). KEP AUSTRIJA ima sjedište pri CEI Izvršnom tajništvu u Trstu, koji pruža administrativnu i konceptualnu podršku strukturi CEI.

KEP AUSTRIJA je otvorena svim javnim i privatnim tvrtkama i organizacijama, javnim preduzećima, međunarodnim organizacijama i nevladinim organizacijama, koje djeluju u javnom interesu, npr. nacionalne, regoinalne i lokalne vlasti, obrazovanju/istraživačkim institucijama i organizacijama za zaštitu okoliša.

Bespovratna sredstva, koja se dodjeljuju projektima u okviru KEP Austrija u sklopu ovog ne smije prelaziti 50% ukupnog iznosa projekta. KEP grant ne može biti veći od 50. 000 EUR za svaki pojedini projekat.

Detaljne informacije dostupne su na CEI web stranici: www.cei.int ili na e-mail adresi: [email protected] ili na tel:+39 040 7786744 Mr. Alessandro Lombardo.

Krajnji rok za prijavu 30.05.2014. godine

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime