Pozitivna BiH: Vakufska banka od danas u BH mreži

0
7

trtbosanski-vakufska-banka-od-danas-u-bh-mrei-besplatno-d-38280Sarajevo   ̶  Svečana ceremonija potpisivanja Ugovora o širenju BH mreže bankomata upriličena je danas u Sarajevu potpisivanjem Ugovora o pristupanju BH mreži bankomata Vakufske banke.

BH mreži bankomata ranije su se pridružile Bosna Bank International (BBI), Investiciono-komercijalna banka Zenica (IKB), Privredna banka Sarajevo (PBS) i Union banka Sarajevo.

BH mreža je sporazum banaka kojim se njihovim klijentima, korisnicima debitnih kartica, omogućava besplatno podizanje gotovine na zajedničkoj mreži bankomata. Realizacija projekta pet banaka uspostavlja mrežu više od 100 bankomata širom BiH sa tendecijom daljeg širenja.

Značaj implementacije projekta ogleda se u porastu zadovoljstva klijenata banaka, kojim će biti omogućen pristup sredstvima na tekućem računu bez bilo kakve naknade na znatno većem broju bankomata u odnosu na dosadašnji broj. U odnosu na druge bankarske grupacije, u Federaciji BiH BH mreža bankomata zauzima treće mjesto i peto u BiH.

Direktor BBI Banke i predstavnik BH mreže Amer Bukvić kazao je da je Vakufska banka peta banka koja ulazi u BH mrežu.

“Na 104 mjesta klijenti svih pet banaka mogu da koriste bankomate svih drugih banaka. Dakle, svi se objedinjujemo u BH mrežu. BBI zajedno sa svojim partnerima iz BH mreže putem ovog projekta se približava građanima BiH”, pojasnio je Bukvić.

Bukvić je dodao da na ovaj način pomenute banke pokazuju da se zajedno može napraviti bosanski proizvod u čijoj ponudi će svi zajedno biti bliže svojim klijentima i bh. građanima.

 “Značaj za potrošača je taj da klijenti bilo koje od pet banaka mogu da koriste mrežu kao da je to njihova matična banka”, dodao je Bukvić.

Direktor Vakufske banke Mirzet Ribić kazao je da je će njegova banka ovim poboljšati kvalitet usluga.

“U narednom periodu mi ćemo nastaviti komunicirati sa našim klijentima svih pet banaka”, kazao je Ribić.

(Anadolu Agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime