Potpisani ugovori za projekte vrijedne 730.000 KM

0
6

Živinice – U Općini Živinice upriličeno je potpisivanje ugovora o izvođenju radova na sanaciji lokalne infrastrukture, u okviru projekta hitnog oporavka od poplava. Radi se o 7 ugovora, čija ukupna vrijednost iznosi 730.000 KM, a finansiraju se iz sredstava Svjetske banke.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Asim Aljić, direktor Ureda za implementaciju projekata u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – Alojz Dunđer i izvođači radova.

Ugovori se odnose na sanaciju oštećenog dijela obala/korita rijeke Oskove, Gostelje i Spreče i to: naselje Donja Višća iznad mosta na putu R469 uzvodno, naselje Strašanj ul. Modračka do prečistača otpadnih voda, MZ Litve i Rudar nizvodno od mosta na RP Živinice-Banovići, naselje Golubinjak uzvodno od mosta na RP Živinice-Banovići, i sanacija gradskog vodovoda u Litvama.

“Već duže vrijeme čekamo da dođe do potpisivanja ovih ugovora, radi se o projektima regulacije korita rijeke Gostelje i Oskove od magistralnog puta prema Banovićima uzvodno i na Strašnju na dijelu do kolektora. Jedan dio projekta se odnosi na adaptaciju vodovoda u MZ Litve. Radi se o velikom projektu i jedan dio sredstava će ostati na raspolaganju, tako da ćemo vrlo brzo odlučiti gdje ćemo i to uložiti. Cjelokupnu proceduru je provodilo Federalno ministrastvo a Općina je supotpisnik ovih ugovora sa izvođačima radova”, kazao je Aljić.

Implementacija projekta kreće odmah, a izvođači radova su firme HIH Živinice, TERMOVENT Živinice i JATA Group Srebrenik.

(finbiz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime