Potpisan ugovor o izgradnji pristaništa za splavove

0
73

Goražde – U Maloj sali Općine Goražde danas je organizovano potpisivanje Ugovora o ustupanju radova na izgradnji pristaništa za splavove i uređenju desne obale rijeke Drine ispod mosta Alije Izetbegovića sa firmom OKAC d.o.o., kao i Ugovora o nadzoru ovog projekta koji će obavljati firma "Uniprojekt" d.o.o Goražde.

Ugovore u ime Općine Goražde, kao naručioca, sa predstavnicima goraždanskih firmi OKAC d.o.o. i Uniprojekt d.o.o., potpisao je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost oko 32.000,00 KM, a sredstva su zajednički obezbjdili Vlada BPK-a i Općina Goražde.

Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju ugovora, uz obezbjeđenje finansijskih sredstava i dozvola od strane Agencije za vodno područje rijeke Save provedena je tenderska procedura i realizacija projekta se očekuje u narednom periodu.

Prilikom potpisivanja ugovora, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović je istakao – ”Na raspisani Javni poziv Ministarstva za privredu BPK za razvoj turizma na području Goražda za 2013. godinu aplicirali smo ovaj projekat koji je prošao i u završnoj smo fazi. Ukupan iznos potpisanog ugovora sa firmom OKAC d.o.o. je 29.014,80 KM, a vrijednost kompletnog projekta je oko 32.000,00 KM. Naime razlog zašto je bila pauza od godinu i po dana jeste što smo morali da pribavimo potrebne dozvole i saglasnosti od Agencije za vodno područje rijeke Save i kada smo sve kompletirali stekli su se uslovi za potpisivanje današnjeg ugovora. Svakako da je važan ovaj projekat iz razloga što znamo koliko za naš turizam na Drini znače splavovi i sve što se dešava u toku ljetnog perioda. Izgradnjom ovog pristaništa olakšaćemo svima koji se bave splavarenjem, a samim tim i turistima koji koriste splavove.”

(gorazde-press.blogger.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime