Potpisan sporazum Pravnoga fakulteta i Osnovnoga suda Mostar

0
0

Potpisan sporazum Pravnoga fakulteta i Osnovnoga suda Mostar

Mostar – Sporazum o dugoročnoj suradnji Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Općinskoga suda Mostar, u oblasti stručnoga i praktičnoga usavršavanja studenata potpisan je danas na Pravnom fakultetu spomenutoga sveučilišta.

Sporazum, upriličen u sklopu svečanosti “Dani prava 2016.”, koju je organizirao Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, potpisali su dekanica Pravnoga fakulteta mostarskoga sveučilišta Vesna Kazazić i predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić, javlja Fena.

– Svrha sporazuma jeste da suci i stručni suradnici suda omoguće studentima bolje upoznavanje sa sudskom praksom, vođenjem sudskoga postupka te analizom slučajeva, ali i simulacijom suđenja, odnosno upoznaju studente i s pravnim institutima i s njihovom provedbom – kazala je ovom prigodom dekanica Pravnoga fakulteta Vesna Kazazić.

Ona je mišljenja kako će sporazum osigurati da BiH dobije pravnike koji će biti zaista praktičari i odgovoriti suvremenim izazovima pravničke struke kako u BiH tako i u Europskoj uniji.

Predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić podsjetio je na dugogodišnju suradnju studenata i suda, te izrazio uvjerenje kako će ovim sporazumom ona biti još uspješnija i od koristi studentima, budućim pravnicima, za primjenu stečenoga teorijskoga znanja u praksi.

Istovremeno, na Pravnom fakultetu otvorena je i suvremeno opremljena sudnica u kojoj će, kako je kazala dekanica Kazazić, studenti stjecati praktične vještine potrebne za djelovanje kako u Bosni i Hercegovini tako i europskom pravnom sustavu.

Po njezinim riječima, opremanje sudnice financirala je Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 380 tisuća kuna.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša je povodom “Dana prava 2016.” održao predavanje o aktualnim temama u bh. pravosuđu, odnosno o zakonu o sudovima u BiH, upoznavši studente i sa zakonskim prijedlogom uspostavljanja višega suda BiH.

(vecernji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime