Potpisan protokol saradnje između JU Dom zdravlja Bugojno-Centra za mentalno zdravlje, PU Bugojno, osnovnih i srednjih škola

0
7

Bugojno – U Domu zdravlja Bugojno u srijedu 08.06.2016. godine potpisan je sporazum o saradnji između Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Bugojno i odgojno obraznovih ustanova Općine Bugojno.

Potpisnici sporazuma saglasni su u okviru svojih nadležnosti primjena odredaba zakonskih propisa iz zdravstvene zaštite, zaštite o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecocm, o pravima iz porodičnog zakona, zakona o zaštiti od nasilja u porodici, krivičnog zakona FBiH, konvenciji o pravima djeteta, rezoluciji o sprečavanju maloljetničke delikvencije i postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima. Protokolom se uređuje međusobna saradnja: unapređivanje partnerstva potpisnika Protokola, jačanju odgovornosti potpisnika, zajedničkim radom sa drugim relevantnim institucijama u zajednici, izradi strateških i godišnjih planova, saradnja u okviru naučno-istraživačkih radova, saradnja u projektnim aktivnostima, razvoju zajedničkih inicijativa i osnivanju zajedničkih radnih grupa.

O potpisivanju protokola više su rekli u video izjavama: prim. dr. Irhada Strukar, v.d. direktorica JU Dom Zdravlja Bugojno i Sadina Đogić, direktorica OŠ Bristovi Bugojno.

(domzdravlja.bugojno.org)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime