Postavljanje kamena temeljca Buroj Ozone u Trnovu 19. septembra, investicija koja će privući turiste u BiH

0
40

160818077.4_xxlTrnovo – Svečano postavljanje kamena temeljca za turistički kompleks Buroj Ozonea u Trnovu bit će upriličeno 19. septembra, a prema riječima vlasnika investitorske kompanije Ismaila Ahmeda, ovo je investicija koja će privući turiste u Bosnu i Hercegovinu, a vrijedna je 4,5 milijarde KM.

Na današnjoj press konferenciji koja je održana u Hotelu Bjelašnica načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je kazao da je od početka realizacije projekta bio optimističan te je polagao nade u investiciju koja može donijeti prosperitet kako na području Kantona Sarajevo, tako i u cijeloj BiH.

“Prije dvije godine kada sam upoznao Ismaila Ahmeda i kada smo pokrenuli priču o izgradnji Buroj Ozonea, znao sam da će konstruktivan razgovor biti pretočen u djelo. Nakon prvog razgovora sastali smo se nakon šest mjeseci i dogovorili smo gradnju turističkog kompleksa. Za Općinu Trnovo ovo znači novo upoznavanje s investitorima koji dolaze s Bliskog istoka. Prije gradnje kompleksa uložili smo velike napore u pripremu, a radi se o planu koji obuhvata površinu od 137 hektara”, kazao je načelnik Berilo.

Posebno je istaknuo kako se detaljno ispitivao kapacitet vodosnabdijevanja lokaliteta na kojem će se graditi turistički kompleks te je utvrđeno da ne postoje smetnje za gradnju.

O problemima na koje su naišli investitori zainteresirajući se za gradnju kompleksa, govorio je i Ismail Ahmed, ali je dodao kako je sve otklonjeno te da je najbitnije da je završen regulacioni plan.

“Sretan sam jer smo sve probleme prebrodili, a posebno jer je završen regulacioni plan. Siguran sam da će projekat privući mnogo turista u Trnovo, ali i na područje cijele BiH”, kazao je Ahmed Ismail koji jeranije za naš portal kazao kako je dosada na zemljište, administraciju i marketing potrošeno više od devet miliona eura te da cifra još nije konačna.

Buroj Ozone će biti najveći turistički grad u Jugoistočnoj Evropi, a opremanje prostora bit će provedeno po najvišim svjetskim standardima. U okviru turističkog grada Buroj Ozone bit će sagrađeno i sedamdeset superluksuznih hotela, dok će se u nekima od njih po relativno pristupačnim cijenama moći kupiti apartmani.

(klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime