Poštara napao sjekirom srpski povratnik: Psovao mi je islamsku mater

1
68

Sanski Most – Ekrem Henić donio sudski poziv na vrata, kada ga je povratnik udario sjekirom vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi.

Poštar Ekrem Henić zadobio je ozbiljne tjelesne povrede kada ga je u Sanskom Mostu sjekirom napao srpski povratnik Boško Utješinović, vrijeđajući ga na nacionalnoj osnovi, kada mu je pokušao uručiti sudski poziv.

“Opsovao mi je ‘islamsku mater’ i krenuo prema meni sjekirom, da me udari po glavi. Ja sam nekako rukom spriječio taj udarac, koja je sad povrijeđena, nakon čega sam pokušao pobjeći, pa me udario ponovo po leđima. Na kraju sam pao i posljednji udarac sam zaustavio tako što sam uhvatio držalicu sjekire”, govori za Al Jazeeru Ekrem Henić, koji se trenutno nalazi na odjelu hirurgije.

Dodaje da to nije njegov “prvi napad na muslimane”.

“Napadao je i ljude koji pišu struju, policiju, druge poštare ako donose sudske pozive.”

“Komšije nas zovu i dolaze i govore da je on poznat po agresivnom i nacionalističkom ponašanju, da je i ranije imao ispade te da je policija dolazila po njega”, potvrđuje Jasminka Henić, supruga Ekremovog brata.

Napad se desio kada je Henić sa motociklom došao pred kuću povratnika koji je u tom trenutku cijepao drva.

Nakon što je ušao u njegovo dvorište rekavši da mu je donio sudski poziv, muškarac je psujući i galameći krenuo na Henića kako bi ga udario sjekirom.

Krvav se vozio do pošte

Pokušao je pobjeći, ali je dobio udarac u leđa. Nakon toga, Henić je uspio sjesti na motor i dovesti se do pošte, odakle je prebačen u bolnicu.

“Šokirani smo. On je išao na to da ga ubije sjekirom. Smrskao mu je lopaticu i presjekao tetivu na jednoj ruci. Sve je bilo puno krvi. Ekrem je vozio tako dva-tri kilometra. Trenutno je na hirurgiji u bolnici, a daju mu i sredstava za smirenje”, dodaje Jasminka.

Henić je trebao za nekoliko mjeseci da bude penzionisan.

Sanski Most je općina na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine sa 60.000 stanovnika.

Izvor: Al JazeeraBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Nije lako biti povratnik u Federaciji. Mogu da zamislim kako je ovaj poštar ulazeći nepozvan u dvorište povratnika sa posebnom slašću mu uhvatio muštuluk da mu nosi sudski poziv.
    Poštari u mom kraju zvone na vrata, nikako ne ulaze u dvorišta, a pogotovo ne nepozvani. I nikada ne komentarišu od koga i šta nose, več naglase ako je potrebno da se potpiše uručenje pošiljke. Ovaj poštar par meseci pred penzijom, to još nije naučio. Ili jeste, ali nije mogao da suzbije zadovoljstvo što donosi baš sudski poziv. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime