Postanite članovi Biblioteke Sarajeva, uvode se novine i modernizacija rada

0
1

Postanite članovi Biblioteke Sarajeva, uvode se novine i modernizacija rada

Sarajevo – Početkom nove školske godine JU Biblioteka Sarajeva želi radost čitanja učiniti bližom svim stanovnicima glavnog grada Bosne i Hercegovine i zato kreće s velikom kampanjom učlanjenja koja će biti usmjerena ne samo prema učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima, nego i prema građanstvu.

Štampan je atraktivan informativno-propagandni materijal koji će biti distribuiran u sve kulturne i obrazovne institucije i dijeljen građanima putem pošte, brendiranih info pultova instaliranih na najfrekventnijim mjestima u gradu, ali i u okviru svih šesnaest pozajmnih odjeljenja Biblioteke koji su disperzirani na području Kantona Sarajevo.

Godišnja članarina je svega 15 KM i ispod je prosječne cijene jedne knjige, a omogućava pozajmicu recentne stručne literature, beletristike, lektirnih naslova i popularne knjige iz bogatog i ažuriranog fonda.

U šest pozajmnih odjeljenja već se primjenjuje COBISS/Pozajmica i uvedene su ID članske karte sa bar kodom te je prelaskom na automatiziranu pozajmicu bibliotečke građe uspostavljena jedinstvena baza bibliografskih podataka i podataka o stanju fonda, kao i moderniziran način rada.

U narednom periodu sistem COBISS/Pozajmice implementirat će se u svim odjeljenjima Biblioteke Sarajeva, što će omogućiti brojne pogodnosti korisnicima.

Uporedo s podizanjem efikasnosti u radu s korisnicima biblioteke, JU “Biblioteka Sarajeva” će uskoro i radno vrijeme prilagoditi potrebama korisnika, a povrat knjiga će se moći izvršiti ne samo u odjeljenju gdje je knjiga pozajmljena, nego i u bilo kojem drugom odjeljenju.

Vrijedi napomenuti da je u toku i proces promjene vizuelnog identiteta, od novog logotipa koji predstavlja stiliziranu “mudru sovu” i, uskoro, nove web stranice, preko većeg prisustva na svim društvenim mrežama, do ugradnje led panela u sva odjeljenja, čime će se poboljšati komunikacija s korisnicima, ali i otvoriti novi marketinški prostor za povećanje vanbudžetskih prihoda neophodnih za uspješan rad i modernizaciju ove značajne kulturne ustanove.

Također, digitalni repozitorij, digitalizirana vrijedna građa, kao i elektronska knjiga biće dostupni članovima Biblioteke na matičnoj web stranici.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime