Posljedica genocida treba da bude Republika Bošnjačka

4
7

11143204_1194342600595699_2362790557866208048_nAutor: Hako Duljević

Događaji koji su vezani za Srebrenicu i brojne gradove u BiH, počinjena agresija i genocid, i pravosnažne presude domaćih i međunarodnih sudova će još “dugo” biti negirani od strane brojnih faktora iz reda samih počinioca genocida…

Te negacije nisu plod njihova nepoznavanja činjenica, već naprotiv. Upravo nepobitnost činjenica koje su vezane za ta događanja kod počinioca bude strah od toga da će svako logično percepiranje počinjenja tog genocida po automatizmu delegirati teme koje (svakako) slijede, teme koje su logičan slijed događaja a koje direktno udaraju u srž i temelje opstanka genocidom ostvarenih ciljeva.

Trenutno postojeći BiH entitet “RS” je ratni plijen države Srbije i svih onih koji su se (javno ili tajno) solidarisali sa pohodom tadašnje srpske ratne mašinerije čija je glavna ideologija značila RUŠENJE, PLJAČKU, PAKAO, ZLO I GENOCID.

Republika Srbija, prije ili kasnije, mora pristati na valjano izvinjenje i plaćanje pune ratne odštete Republici BiH i svim njenim građanima.

Apsurd svih apsurda je podatak da i danas, u istoj toj Srebrenici, žrtve su goloruke, a brojni počinioci genocida “do zuba naoružani” pružaju “sigurnost” žrtvama genocida i njihovim porodicama…

Zato, entitet RS kao takav, zbog same geneze sopstvenog genocidnog nastanka, prije ili kasnije, mora nestati…to će jednog dana, prije svih, biti interes srpskog naroda.

Zapamtite, srž njihova negiranja genocida se krije u njihovom strahu od naših sljedećih koraka, pitanja, odluka…:

– Hoće li nam se isto zlo ponoviti?

– Kako razoružati zločince i (bez obzira na njihove stvarne želje i namjere) onemogućiti ih da ponove svoje bolesne ambicije?

Mi ne smijemo (o)stati na njihovo formalno izvinjenje – “Nećemo više majke mi!”.

Mi, nakon što nam se desio genocid, moramo sebi obezbjediti barem minimum adekvatnih zaštitnih mehanizama – e, to su stvarne posljedice genocida, i u tome je njihova glavna boljka.

Mi moramo imati vlastite institucije koje će uvijek biti garant naše sigurnosti, slobode, mogućnosti…!

Srebrenica treba da predstavlja početak naših pobjeda…

(Holokaust je simbol istrebljenja Jevreja, ali je i poslužio kao dovoljan razlog da sebi obezbjede državu, a time i svu njihovu današnju vojnu, ekonomsku i političku moć i sigurnost!)

(preuzeto sa facebook profila autora)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Toliko zla ste radili vasem narodu , da bi dobili podrsku Zapada .
    Istina ispliva , vasa kvazi drzava tone .
    Vi ste zacetak ovih boraca za veru

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime