Goražde: Poslanik Neno Zuko napustio Demokratsku frontu

0
12

IMG_2387

Goražde – Vlast u Goraždu zakazala sjednicu Skupštine Kantona u vrijeme džume-namaza !

Danas je vlast u Goraždu predvođena sa SDA zakazala vanrednu sjednicu Skupštine Kantona u vrijeme džume-namaza,na kojoj su se trebala imenovati dva nova ministra u Vladi Kantona na prijedlog SBB.

Kada se dio poslanika pobunio zbog toga Predsjedavjuća Skupštine Kantona Aida Obuća (SDA) je pomjerila održavanje Skupštine za 13 sati.

Predsjedavjuća Skupštine Kantona Aida Obuća (SDA)

Podsjetimo da je realizacija dogovorenog sporazuma koalicionih partnera SDA i SBB-a čekala odluku Vijeća za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda FBiH jer je na odluku o rekonstrukciji kantonalne Vlade u decembru prošle godine upotrijebljen mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

Emir Oković,Premijer BPK Goražde(SDA)

Imenovanjem novih ministara iz reda SBB-a i u BPK Goražde je zaživjela koalicija ove dvije stranke. S druge strane, Daliborka Milović, poslanica LS, koja je i upotrijebila mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, zadovoljna je razvojem situacije jer ministar koji je njen stranački kolega i koji je bio obuhvaćen ranijom odlukom o razrješenju Slobodan Janković, za sada ostao na ministarskoj poziciji.

Daliborka Milović,poslanica LS

 

U nastavku sjednice, Skupština je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja usvojila odluke o potvrđivanju odluka premijera BPK-a Goražde o razrješenju dosadašnjih i imenovanju novih ministara u Vladi BPK-a Goražde.

Ovakvim razvojem situacije kao i načinom na koji je zakazana vanredna sjednica svi poslanici nisu bili zadovoljni. Tako su i prije glasanja o razrješenju i imenovanju ministara, sjednicu napustila dva poslanika SDP-a i jedan iz DF-a.

S obzirom da su na danas održanoj 6. vanrednoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imenovani novi ministri za boračka pitanja i socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Skupština je donijela odluku da se održavanje godišnje sjednice Skupštine, koja je bila zakazana za danas, pomjeri za srijedu, 09.03.2016. godine kako bi se novi ministri upoznali s prijedlozima Budžeta i programima rada Vlade i Skupštine BPK-a Goražde za 2016.godinu.

Poslanik Demokratske fonte napustio DF!

Poslanik DF-a Neno Zuko ovom prilikom je obavijestio građane i poslanike u Skupštini BPK-a Goražde o svom istupanju iz ove stranke.

(20minuta.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime