Posjete: Obnova i izgradnja vitalnih objekata je izraz poštovanja prema državi BiH

0
4

P1040797Kakanj – Općinski načelnik Nermin Mandra upriličio je danas u svom uredu prijem za  ministricu pravosuđa i uprave ZDK Romanu Brkić, ministra unutrašnjih poslova ZDK Rifata Delića, te policijskog komesara ZDK Fahrudina Bečirovića.

Na prijemu se razgovaralo o obnovi postojećih, te izgradnji novih objekata u Kaknju u kojima su smještene državne institucije.

Podsjetimo, tokom 2013. godine u Kaknju je izgrađena nova zgrada Policijske stanice Kakanj. Ubrzo nakon otvaranja ove zgrade, Ministarstvo za pravosuđe i upravu ZDK izdvojilo je novčana sredstva za rekonstrukciju zgrade Općinskog suda u Kaknju.

Na današnjem sastanku su rezimirane ove aktivnosti, a naglašena je i spremnost Općine Kakanj da pomogne realizaciju poslova obnove zgrade Općinskog suda u Kaknju.

Zgrada Općinskog suda u Kaknju izgrađena je 1965. godine i od tada nije bilo značajnijeg ulaganja u njeno održavanje, te će ovo biti njena prva sanacija.

Osim obnovljene zgrade Općinskog suda, Kakanj će u budućem periodu dobiti i novu zgradu Općine obzirom da je zgrada u kojoj su trenutno smještene općinske službe vlasništvo RMU Kakanj, te da se radi o trošnom objektu.

Izgradnjom nove zgrade Općine bit će krunisane neprocjenjivo značajne aktivnosti na izgradnji objekata  institucija države u Kaknju.

Ako se uzme u obzir činjenica da je tokom 2013. godine temeljito obnovljen i Dom kulture u Kaknju, te da je izvršena adaptacija i rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad Kakanj, možemo zaključiti da će 2013. i 2014. godina biti zapamćene kao zlatni period obnove vitalnih objekata u Kaknju koji su veoma važni za život i rad građana.

Izgradnja novih i sanacija postojećih vitalnih objekata u Kaknju je izraz poštovanja prema državi Bosni i Hercegovini.

Ove aktivnosti će rezultirati poboljšanjem kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja u skladu sa izazovima i standardima modernog vremena, saopštila je službena stranica Općine.

(kaportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime