Posjeta Udruženju slabovidnih i slijepih građana Živinice

0
3

Rezultat slika za Posjeta Udruženju slabovidnih i slijepih građana Živinice

Danas je načelnik Samir Kamenjaković, sa svojim saradnicima posjetio Udruženje slabovidnih i slijepih građana Živinice gdje ga je dočekala predsjednica navedenog Udruženja Sabina Šljivić i direktor preduzeća “Naš pogled” Jasmin Jašarević.

Udruženje slabovidnih i slijepih građana Živinice na području Općine Živinice djeluje već 20 godina, a broji oko 80 članova.

Preduzeće “Naš pogled”, koje uspješno posluje u više djelatnosti, osnovano je od strane navedenog Udruženja 31. jula 2012. godine.
Salon za masažu, proizvodnja kafe i lomljene kocke “Bosanski merak” , te restoran “Oko” u kojem se hrane pacijenti sa hemodijalize Doma zdravlje Živinice predstavljaju tri uspješne djelatnosti kojima se bave 24 zaposlena građana Općine Živinice sa invaliditetom.

Naime, tokom posjete razgovaralo se o tome što je potrebno učiniti kako bi se život i kretanje kroz grad Živinice olakšao osobama sa invaliditetom.

Načelnik je tom prilikom istakao da je Općina Živinice spremna na saradnju i da će svaku njihovu ideju za lakšom inkluzijom osoba sa invaliditeom u društvo rado prihvatiti i realizovati.

Članovi navedenog Udruženja kao i zaposlenici preduzeća “Naš pogled” predstavljaju aktivne članove naše loklane zajednice koji svojim radom nastoje prije svega poboljšati društveni aktivizam osoba sa invaliditetom, te na taj način osigurati kvalitetniji društveni poredak za sve građane Općine Živinice.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime