Posjeta SS SBK/KSB Novom Travniku

0
1

Novi Travnik – Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović, Amela Lolić, sekretar Sportskog saveza SBK/KSB i Drago Suban potpredsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB i predsjednik Sportskog saveza općine Novi Travnik održali su radni sastanak sa načelnikom Općine Novi Travnik Refikom Lendom i njegovim saradnicima i razgovarali o aktuelnoj problematici u sportu na SBK/KSB i u Novom Travniku.

Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibršimbegović informisao je prisutne o programskim aktivnostima Sportskog saveza SBK/KSB u narednom periodu i da će novi Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB sa njim na čelu nastaviti tamo gdje je stao prethodni nastojeći da projekti od javnog interesa budu prioritet što je u skladu sa krovnim Zakonom o sportu i Zakonom o sportu SBK/KSB. Jedan od zadataka novoizbranog rukovodstva je da se izbori za dosljednju primjenu Zakona o sporta SBK/KSB, kao i da finansiranje bude u skladu sa istim. Poseban segment dat će se na edukaciju kadrova u sportu što će doprinjeti razvoju sporta, jer jačanje ljudskih resursa otvra se mogućnost napredovanja.

Drago Suban u svojstvu predsjednika Sportskog aveza općine Novi Travnik istaknuo je da je Sportski savez općine Novi Travnik jedan od najorganizovanijih sportskih saveza općina, da ima 15 aktivnih klubova i 7 rekreativnih udruženja u okviru Saveza, da sresdtav sporta iz općinskog budžeta se raspoređuju putem Sportskog saveza i da se dosta ulaže u sportsku infrastrukturu, a sve ovo je zasluga načelnika Općine Refika Lende koji daje punu podršku.

Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo dao je punu podršku radu Sportskog saveza SBK/KSB kao i sistemskom rješenju finansiranja sporta na našem Kantonu kao jednom od preduslova razvoja sporta, kao i što većem broju organizovanih takmičenja u svim sportovima sa posebnim akcentom na školski i omladisnki sport koji treba da su okosnica razvoja sporta. Podržava svaki vid edukacije i Općina Novi Travnik zajedno sa svim svojim kapacitetitima bit će na raspolaganju Sportskom savezu SBK/KSB i novoizabranom rukovdstvu.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime