Posjeta predsjednice Asocijacije ,,FATMA,, BiH Asocijaciji ,,FATMA,, i Općinskom odboru SDA Bosanski Novi

0
17

fa-400x300Bosanski Novi – Dana 08.11.2013.godine u Bosanskom Novom Asocijaciji ,,FATMA,, i Općinskoj organizaciji SDA u posjeti su bili predsjednicaAsocijacije “FATMA” mr. sci.Kenela Zuko,predsjednica Asocijacije “FATMA” Kantona Sarajevo mr.sci. Mirsada Čakal i pomoćnik načelnika Općine Vogošća gosp.Senad Hasanspahić.

Radni sastanak održan je u prostorijama Općinske organizacije SDA Bosanski Novi kojem su pored gostiju prisustvovali: predsjednik OO SDA Senad Bratić, potpredsjednik Skupštine općine Selim Ekić, predsjednica Asocijacije “FATMA” Bosanski Novi Hirmisa Jahijević, predsjednica Asocijacije žena SDA Bosanski Novi Bekira Kulenović i članice navedenih Asocijacija.

Sastanak je otvorio predsjednik Bratić koji je izrazio zadovoljstvo i dobrodošlicu gostima, te konstatovao da je misija Stranke demokratske akcije borba za državu Bosnu i Hercegovinu, a posebno u entitetu RS gdje je ta borba mnogo teža nego u entitetu FBiH.

Predsjednica Zuko je izjavila da je impresionirana rezultatima i organizovanošću Općinske organizacije SDA Bosanski Novi, “upoznavši predsjednika Bratića u njemu sam vidjela veliku dozu patriotizma, pravde i želje da se unaprijedi rad Stranke, a samim tim i osnaži bošnjački narod rekla je ona”.

Gospođa Zuko osvrnula se i na masovnu grobnicu “Tomašica” koju će u narednom periodu posjetiti zajedno sa aktivisticama Asocijacije.

Predsjednica Asocijacije “FATMA” Bosanski Novi Hirmisa Jahijević rekla je da je veoma bitna podrška iz entiteta FBiH povratnicima u entitet RS, jer je ona do sada bila minimalna. Između ostalog, ona je još navela da njihov rad do sada niko nije pomogao osim predsjednika Bratića.

Pomoćnik načelnika Općine Vogošća razmijenio je iskustva oko mogućnosti samozapošljavanja na polju poljoprivrede i uzgoja jagodičastog voća putem nevladinog sektora i humanitarnih organizacija. Dogovoreno je da će gospodin Hasanspahić organizovati sastanak između zainteresiranih osoba za ovaj vid poljoprivrede i nevladinog sektora.

Na sastanku je dogovorena i uzvratna posjeta članica iz Bosanskog Novog, Kantonu Sarajevo i Općini Vogošća.

(SDA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime