Posjeta Njemačkoj i Švicarskoj

0
9

117f0a66e2aa6dd0c5fe7a65a94b5f81_MTešanj, Švicarska, Njemačka  – Općinski načelnik Suad Huskić i direktor kompanije Klas Rusmir Hrvić (dio AS grupacije), u društvu sa Adisom Hasakovićem (MCM) ekspertom za stratešku komunikaciju i marketing, boravili su u trodnevnoj posjeti Njemačkoj i Švicarskoj.

Tokom boravka upriličeni su brojni susreti sa bosanskohercegovačkom dijasporom (svakako i tešanjskom) na različite teme – uspostavljanje poslovnih kontakata i saradnje, razgovor o potencijalima za investiranje, informisanje o realizaciji zajedničkih projekata i dr.

Organizirani su sastanci: posjeta Okrugu Aalen i Klinici, posjeta firmama TLT i ADV PAX učešće u snimanju 200. emisije U tuđoj avliji – sa Osmanom Džihom, susret sa bosanskohercegovačkim konzulima u Frankfurtu i Stuttgartu i zastupnikom u Njemačkom parlamentu (Bundestag) Josipom Juratovićem, te javna tribina Budućnost BiH – uspješni primjeri iz Tešnja u Lucernu.

Iskorištena je prilika da se u zajedničkom predstavljanju općine Tešanj i grupacije AS (javnog i privatnog sektora), Bosna i Hercegovina predstavi u pozitivnom svjetlu – grupacija AS kao primjer uspješne kompanije, te općina Tešanj kao sredina pogodna za investiranje.

(hronika.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime