Posjeta Mješovitoj srednjoj školi Živinice

0
1

20151119_101505Živinice – Predstavnice MIOS-a su u četvrtak, 19.11.2015. godine, imale priliku posjetiti Mješovitu srednju školu Živinice i učestvovati u raznolikim aktivnostima koje se u školi provode kroz projekte „Frizuru molim!“ i „Podizanje svijesti o zdravlju“, a za koje je podršku obezbijedila naša organizacija.

U jutarnjim satima škola je širom otvorila školske kapije. Prvo, hol škole su uveselila dječica gradskog obdaništa, koja su došla sa svojim direktorom i svojim vaspitačicama, da se upoznaju sa zanimanjem frizera, školskim frizerskim salonom, te da im učenice trećeg razreda Frizerske škole, naprave najslađe frizurice. Zatim, od 10 sati, frizerski salon škole se počeo puniti građanima Živinica, što je već postalo tradicionalno dešavanje četvrtkom. Naime, već nekoliko sedmica učenici Frizerske škole besplatno prave frizure i šišaju penzionerke i penzionere sa područja Općine Živinice.
Dok se sve ovo zbivalo unutar škole, ispred objekta su provođene aktivnosti mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi za građane Općine Živinice, koja su vršili učenici Medicinske škole uz nadzor svojih profesora. U školi su nas upoznali da se do sada u akciju mjerenja pritiska i šećera u krvi uključilo preko 400 građana Živinica.
Sve gore navedene aktivnosti ne bi bile potpune da u njima nisu učestvovale profesorice, koje su svojim oštrim okom i posebnim taktom pripremale timove u pogledu prezentacija, komunikacije, pristupa klijentima, te drugim popratnim aktivnostima vezanim za projekte.

Nakon provedenih aktivnosti, profesori uključeni u školske aktivnosti su rekli slijedeće:
„Danas smo bili svjedoci primjene funkcionalnog znanja naših učenika, koji već danas dok su još učenici, imaju priliku da se suoče za izazovima svoje struke i unaprijede svoje vještine, vježbaju komunikaciju sa klijentima i uvide eventualne propuste prije samog izlaska na tržište rada.“

„Možemo reći da je u našoj školi danas bilo kao u košnici. Uz klasični žamor naših učenika, u našoj školi danas su se čuli zvonki glasići naših malih posjetitelja iz J.U. Gradsko obdanište Živinice, veseli duh naših dragih penzionera, zatim dragi komentari naših građana i velike pohvale naših partnera Mreže međunarodnih interaktivnih škola MIOS, a sve ovo su zabilježile vrijedne ekipe televizije Tuzlanskog kantona i televizije Živinice.

“Predstavnice MIOS-a i ovom prilikom iskazuju svoje zadavoljstvo što su imale priliku učestvovati u realizaciji ovako vrijednih akcija, i istvoremeno pozivaju sve škole, ali i značajne subjekte u zajednicama, da zajednički daju priliku učenicima da pokažu svoje vještine, kao i da daju podršku svojoj zajednici.

(ioskole)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime