5. Mart 2019

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, zajedno sa svojim saradnicima, povodom uspješne realizacije nekoliko projekta posjetio Mješovitu srednju školu Živinice. Tom prilikom je načelnik Samir Kamenjaković u društvu direktora MSŠ Živinice obišao sve do sada urađeno u objektu navedene škole.

Za uređenje mokrih čvorova u MSŠ Živinice iz Budžeta Općine Živinice za 2019 izdvojeno je 6.998,31 KM.

Izvođač radova je d.o.o. “Zembas” Banovići.

Pored uloženih općinskih sredstava čime je završeno uređenje mokrih čvorova na jednom spratu navedenog objekta, MSŠ Živinice je iz vlastitih prihoda finansirala uređenje mokrih čvorova na preostala dva sprata ove škole. Dakle, kroz navedeni projekat, poslije 40 godina, konačno su na svim spratovima objekta MSŠ Živinice uređeni mokri čvorovi.

U proteklom periodu MSŠ Živinice je u saradnji sa Općinom Živinice zajedničkim sredstvima finansirala obnovu radionice za učenike mašinske struke. Novčana sredstva u vrijednosti od oko 9.000,00 KM utrošena su na repro materijal i kupovinu aparata za varenje.

Obrazovne institucije i programi su centar društvenog poretka. S obzirom na to ulaganja u iste treba biti prioritet, kako bi buduće generacije bile što kvalitetnije ličnosti sa pravim vrijednostima.

(opcinazivinice.ba)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR