Posjeta delegacije Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i UNDP-a, Općini Bosanski Petrovac

0
6

20100330_undp_logo_5801231312-530x290Bosanski Petrovac – U okviru Projekta dobre uprave u sektoru voda i zaštite okoliša GOV-WADE, a na inicijativu predstavnika Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), u Bosanskom Petrovcu, 07.11.2013. godine, održan je sastanak načelnika općine Zlatka Hujića, sa predstavnicima delegacije UNDP-a, SDC-a i Una Consultinga.

Tema sastanka su trenutne aktivnosti koje se provode u svrhu unapređenja lokalnog razvoja, posebno u sektoru voda i okoliša, te širi socio-ekonomski razvoj, kao i omogućavanje povezivanja između GOV-WADE i ILDP projekta, sa svrhom unapređenja razvojnih rezultata u regiji.

Delegaciju su činila tri predstavnika SDC-a, Joseph Guntern, direktor agencije za saradnju, Alma Zukorlić, programski službenik i Srećko Bajić, oficir za vezu, četiri predstavnika UNDP-a u BiH, Zahira Virani, zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a, Marina Dimova, voditeljica projekta ILDP, Igor Palandžić, predstavnik iz sektora za energiju i okoliš, Dino Kabiljagić, predstavnik regionalnog ureda, te predstavnici Resursnog centra za vode i okoliš Una Consulting, Sandi Zulić, direktor i Emilija Mažar, programski asistent, te pomoćnik načelnika Nevsad Ramić, predsjednik PIT tima, Huse Jukić i predsjedavajući općinskog vijeća Dušan Došen.

Ono što je posebno naglašeno i važno, jeste njihova podrška svim aktivnostima koje jačaju značaj lokalne zajednice, a sve u duhu preporuka Evropske konvencije o značaju lokalne zajednice za život građana, odnosno, trenutne aktivnosti u Federaciji BiH, koje se tiču revizije Ustava, u tom cilju, naročito.

(Biscani)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime