Poplašen digao BiH na noge, a zločinac Stanić godinama sjedi u UO Agencije za obrazovanje!

0
1

Poplašen digao BiH na noge, a zločinac Stanić godinama sjedi u UO Agencije za obrazovanje!

Vlasenica – Povodom imenovanja Milenka Stanića kao kandidata Srpske demokratske stranke (SDS) za viceguvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine podigla se velika prašina, piše novinska agencija Patria.

O profilu Stanića govori činjenica da je bio alfa i omega tokom rata u Vlasenici, najodgovorniji za formiranje logora smrti Sušica kroz koji je prošlo preko 8.000 Bošnjaka, a u kojem su ubijana djeca i silovane žene. Stanić je određivao ko će biti ubijen, a ko će biti spašen. Tokom rata je uselio u stan Ibre Nuhanovića, kojeg je istjerao i opljačkao. Osumnjičeni je bio svjedok odbrane Mladiću i drugim zločincima, a i sam se nalazi na listi od 850 imena koje tereti Haški tribunal, i logično je da su Bošnjaci konačno ustali i digli glas protiv imenovanja zločinaca na visoke državne funkcije.

Nedovno smo imali priliku svjedočiti osude javnosti kada je Dom naroda BiH imenovao Nikolu Poplašena, bivšeg predsjednika RS-a, za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH. Narvano, rekacija javnosti nastala je kao posljedica izvještavanja medija, međutim, ono što je promalko mnogima, a desilo se prije četiri godine, jeste da je upravo Milenko Stanić s početka priče imenovan u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH!?

Na zvaničnoj stranici Agencije imena članova UO

Informacije radi u Zajedničkoj komisiji oba doma Parlamentarne skupštine BiH za imenovanje članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta te 2012. Godine sjedili su Nermina Zaimović-Uzunović, Božo Ljubić, Petar Kunić, Mehmed Bradarić, Krstan Simić i Borjana Krišto.

Dakle, Stanić s takvom krvavom prošlošću već četiri pune godine obnaša dužnost člana UO Agencije za visoko obrazovanje. No, da paradoks bude još veći, a da bi se smirila javnost nakon „slučaja Poplašen“ pojedini poslanici predložili su da umjesto Poplašena kao prvorangiranog na listi u UO uđe upravo Stanić, ali na to je reagirao Sadik Ahmetović, poslanik u Predstavničkom domu koji je poručio da bi prije glas dao Poplašenu nego Staniću.

Inače, i dalje je upražnjena pozicija člana UO Agencije za obrazovanje iz reda srpskog naroda. (acz)

(bihac.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime