Popis u BiH: Užurban rad na realizaciji aktivnosti obrade podataka

0
3

BiH – Agencija za statistiku BiH, u saradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, radi na realizaciji aktivnosti obrade podataka i objave rezultata popisa u skladu sa Zakonom o popisu i usvojenim Jedinstvenim programa za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine.

U toku ove sedmice biće održani sastanci sa predstavnicima Međunarodne monitoring misije i EUROSTAT-a kada će biti i potvrđen detaljan plan aktivnosti.

Statističkim institucijama u BiH, u periodu od 25. do 27. maja, dolaze u posjetu Jean-Michel Durr, predstavnik Međunarodne monitoring misije (IMO); Marius Andersen iz Eurostata zadužen za BiH i Pieter Evereaers, predsjednik Upravnog odbora IMO misije.

Posjeta eksperata IMO misije značajna je zbog njihove tehničke i stručne pomoći u daljem procesu obrade podataka i objave rezultata popisa.

Teme razgovora predstavnika Međunarodne monitoring misije i Eurostata sa predstavnicima statističkih institucija u BiH su: aktivnosti nakon donošenja Odluke za obradu podataka popisa; trenutni status aktivnosti – šta je urađeno vezano za obradu podataka popisa od posljednje IMO misije; dinamika realizacije pojedinačnih aktivnosti do objave rezultata popisa i plan objave svih rezultata popisa.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime