Ponovo se traži izvođač radova za izgradnju igrališta u Bosanskoj Krupi

0
31

igraliste(2)Bosanska Krupa – Općina Bosanska Krupa je u februaru ove godine objavila obavještenje o javnoj nabavci za izbor izvođača radova na izgradnji višenamjenskog objekta za mali nogomet, košarku i ostale sportove. Posljednjeg dana za dostavu ponuda zainteresiranih firmi, općinska Komisija za javne nabavke je provela postupak otvaranja ponuda i konstatovala da je pravovremeno pristiglo njih pet od kojih je samo jedna prihvatljiva, odnosno samo jedna ispunjava sve kvalifikacione uslove ugovornog organa.

Shodno Zakonu o javnim nabavkama BiH koji propisuje da se postupak dodjele ugovora mora otkazati ako je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri i tako ne osigurava stvarnu konkurenciju za konkretni ugovor, Općina Bosanska Krupa je otkazala postupak i danas po drugi put pokrenulaproceduru za izbor najpovoljnijeg ponuđača za predmetne radove.

“Nisam očekivao ovakav ishod, mislio sam da će i putem prvog obavještenja o nabavci radova pristići više valjanih prijava, barem tri koliko po Zakonu o javnim nabavkama mora da bi se osigurala konkurentnost. Zamisao je bila da se sportsko igralište završi do početka malonogometnog turnira Ćojluk, ali to sad vjerovatno neće biti moguće. Nadam se da je ovo posljednji put da pokrećemo istu proceduru, odnosno da će se na igralištu uspjeti odigrati barem završnica turnira”, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Iduće otvaranje pristiglih prijava na obavještenje o nabavci radova za izgradnju sportskog igrališta poznatog pod nazivom „Idrinovac“ je 22. aprila 2014. god.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime