Pomozimo obnovu Astronomske opservatorije na Trebeviću

0
11

7890cd23aa01cd85819eb624701f31b5BiH – Ovom akcijom, koju je pokrenula NASA-ina dr. astrofizike, inače rođena Mostarka Tea Temim, želimo obnoviti jedinu opservatoriju u zemlji i pokriti ogromnu prazninu u formalnom obrazovanju na poljima astrofizike i astronomije

Astronomsko društvo Orion iz Sarajeva djeluje od 1963 godine. Najznačajniji rezultat viš¡edecenijskog djelovanja bio je izgradnja prve opservatorije u Bosni i Hercegovini – koja je par godina kasnije, zvanično postala najznačajnija astronomska institucija u regiji i taj status je zadržala sve do 1992. kada je kompleks potpuno devastiran ratnim dejstvima.

Astronomska opservatorija na Trebević‡u

Ovom akcijom, koju je pokrenula NASA-ina dr. astrofizike, inače rođena Mostarka Tea Temim, želimo obnoviti jedinu opservatoriju u zemlji i pokriti ogromnu prazninu u formalnom obrazovanju na poljima astrofizike i astronomije.

Astronomska opservatorija na Trebević‡u

Predsjednik AD Orin Sarajevo, Muhamed Muminović, stoga poziva nekadašnje članove i poštivaoce ovog društva da uplate simboličan iznos za ovu kampanju.

 

(banjalukain)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime