14. Februar 2019

 Foto: Opština Gračanica

Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica potpisao je sa predstavnicima nemačke organizacije HELP sporazum o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti na zapadnom Balkanu 2019-2020“

Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica potpisao je sa predstavnicima nemačke organizacije HELP sporazum o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti na zapadnom Balkanu 2019-2020“. Projekat koji finansira Vlada Nemačke, a koji implementira HELP, usmeren je na pružanje podrške u oblasti neformalnog obrazovanja i podrške lokalnom ekonomskom razvoju, odnosno dodeli grantova za pokretanje biznisa ili osnaživanje postojećeg.

Kako se navodi u saopštenju opštine Gračanica, u okviru projekta podržaće se najmanje 15 preduzeća, a sve sa ciljem smanjenja nezaposlenosti i pružanja podrške privatnom sekotru. Ukupan iznos investicije HELP-a iznosi 25.000 evra za grantove i treninge za 15 početničkih ili postojećih biznisa a projekat predviđa: donaciju opreme u prosečnoj vrednosti od 2.000 evra, organizovanje poslovne i profesionalne obuke na osnovu potrebe dobitnika granta.

(novosti.rs)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR