Pomoć povratnicima: Počeo projekt dodjele junadi i junica

0
5
Dodjela junadi za tov i visokosteonih junica
Bijeljina, Ugljevik, Zvornik – U cilju podrške povratnicima i njihovom samozapošljavanju, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica danas je počelo s dodjelom junadi i visokosteonih junica na prostoru općina Bijeljina, Ugljevik i Zvornik.
Pored ovih općina, u program ‘Izgradnja i opremanje farmi brojlera, te dodjela junadi za tov i visokosteonih junica’ su uključeni i povratnici u Vukosavlje, Modriču, Han-Pijesak, Sokolac, Lopare, Osmake, Teslić, Prnjavor, Prijedor, Doboj, Foču, Šipovo, Kotor-Varoš, Bosanski Novi, Bosansku Kostajnicu, Bosanski Šamac, Bosanski Brod, Šekoviće, Vlasenicu, Miliće, Srebrenicu, Bratunac, Višegrad, Rogaticu, Gacko, Nevesinje i Berkoviće.
U prvoj fazi ovog programa je za 2015. godinu planirana podrška za ukupno 84 projekta, pri čemu će 51 korisnik dobiti junad za tov, a 33 visokosteone junice.
Ukupna vrijednost ulaganja u realizaciju Programa je 1.664.502 konvertibilne marke, a lično učešće korisnika je 30 posto.
Realizacija Programa počela svega deset dana nakon potpisivanja ugovora s korisnicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
(profitiraj.ba)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime