Poljoprivrednici će se naredne godine trebati registrirati kao obrtnici

0
7

Poljoprivrednici će se naredne godine trebati registrirati kao obrtnici

Cazin – Da bi ostvarili federalne poticaje veće od 6 hiljada KM, poljoprivrednici će se naredne godine trebati registrirati kao obrtnici

Služba za privredu i poljoprivredu općine Cazin uputila je obavijest poljoprivrednim proizvođačima, te pravnim i fizičkim licima koja su blagovremeno prijavila Plan proizvodnje za ostvarivanje federalne novčane podrške za 2016.godinu, da je Federalna vlada donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi, utvrđene Budžetom Federacije BiH za 2015.godinu.

-„ Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji predviđa određene novine kad je u pitanju sam način ostvarenja poticaja.

Tako, između ostalog, poljoprivrednici koji su upisani u Registar neće moći u 2016.godini ostvariti subvencije s federalnog nivoa veće od 6 hiljada maraka, ukoliko se ne registriraju kao poljoprivredni obrtnici.

Oni koji žele ostvariti veće subvencije trebaju se registrirati kao obrtnici, što će moći uraditi već početkom 2016.godine“, kazao je Zuhad Porčić, stručni savjetnik za lokalni razvoj u Službi za privredu i poljoprivredu općine Cazin.

Detaljnije upute vezane za izmjene i dopune Odluke o ostvarenju federalnih poticaja zainteresirani poljoprivrednici mogu preuzeti na službenoj općinskoj web stranici ili na šalteru 6 Općine Cazin.

(cazin-danas.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime