Policija RS saopćila da je navodno spriječila teroristički napad u Janji

2
9

Policija RS saopćila da je navodno spriječila teroristički napad u Janji

Bijeljina – Iz MUP-a RS-a maloprije stiglo je saopćenje za javnost u kojem se ističe da je spriječen teroristički napad u Janji. U saopćenju se ne navode detalji ko je pripremao teroristički napad. Policija je pronašla zapaljive i eksplozivne materije u hotela “Dalas” u Janji. Vidjećemo zašto je to djelo predstavljeno kao terorizam i da li je ovo nova igra MUP-a RS. Ne bi nas iznenadilo da je MUP RS-a krenuo neku novu ofanzivu protiv Bošnjaka. U nastavku prenosimo dijelove saopćenja iz CJB Bijeljina.

Policija Republike Srpske spriječila je pripremljeni teroristički akt u bijeljinskom naselju Janja, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Pretresom hotela “Dalas” u Janji pronađena je veća količina pripremljenih zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezane s ciljem uništenja ovog objekta, koji je fizički povezan sa većim brojem stambenih objekata, ističu u policiji.

Pripadnici CJB Bijeljina i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske, u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH došli su do operativnih saznanja da na području CJB Bijeljina može doći do izvršenja terorističkog akta ili drugog teškog krivičnog djela s ciljem ugrožavanja sigurnosti građana i imovine u većem obimu i izazivanja vjerske, nacionalne i rasne netrpeljevosti.

Postupajući prema tim saznanjima, policija je prikupila podatke o mogućim objektima napada i danas izvršila pretres hotela “Dalas” u kome je i otkrivena priprema za teroristički napad.

Iz CJB Bijeljina navode da je blagovremenim dejstvom policije i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP- Republike Srpske spriječeno izvršenje napada, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su mogle dovestio do napad.

Preduzimanje svih mjera vršeno je pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljina.

Portparolka CЈB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je da u vrijeme policijskog pretresa u objektu nije bilo ljudi.

Prema njenim riječima, u hotelu je pronađeno više od 100 litara benzina, veći broj plinskih boca, ekplozivnih i pirotehničkih sredstava koje su bile povezane krpama, s ciljem uništenja objekta.

Policija je objavila fotografije zapaljivih tečnosti, eksplozivnih i pirotehničkih materija, koje su bile međusobno povezani krpama.

(Saff)

de2b487ccbd0d1d4441bc276ae2fbbc5

037688037689Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime