Polaznicima edukacije o upravljanju EU projektima dodijeljeni certifikati

0
0

serda_akademija

Sarajevo – U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA jučer su dodijeljeni certifikati za 64 polaznika koji su završili program edukacije o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, apliciranje i upravljanje EU projektima.

Putem ove edukacije, kako je kazala senior program manager SERDA-e Sanela Dževlan, oni su osposobljeni da već počnu sami kreirati i razvijati projektne ideje u skladu sa standardima i procedurama EU.

Program edukacije obuhvatio je osam tematskih modula koji su se među ostalim odnosili na programe finansijske podrške i fondove EU, izradu projektnih prijedloga prema PCM-u, popunu aplikacija na EU fondove, te planiranje i koordinaciju provedbe projekata.

Program edukacije je realiziran u okviru Projektne akademije, prve na prostoru BiH, koju je uspostavila SERDA zahvaljujući desetogodišnjem radu i bogatom dugogodišnjem praktičnom iskustvu u realizaciji više od 300 projekata koji su finansirani iz sredstava EU i drugih donatora.

Također, u ovom ciklusu Projektne akademije, i usposlenici Općine Ilijaš: Zdravko Barić, Pomoćnik općinskog načelnika u Službi civilne zaštite, Mirza Marukić, Šef odsjeka za lokalni razvoj i Sadik Alić, Komunalni inspektor su uspješno završili Program 2. Projektne akademije, koji se odnosi na oblast upravljanja EU projektima.

Autor: Adha Masnopita

(radioilijas.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime