Podršku menadžmentu Uprave policije KS potpisalo 1.216 zaposlenika

0
13

U peticiji je, između ostalog, naveden zahtjev da se odmah prestane s neutemeljenim i netačnim javnim prozivkama policijskih službenika koji su izvrgnuti javnim pogovorima i klevetama

Stav policijskih službenika i drugih uposlenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je da Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo nije donio pravu i istinitu ocjenu rada policijskog komesara za 2018. godinu, što smatraju i ocjenom vlastitog rada, zbog čega je potpisana peticija za punu podršku radu menadžmenta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na čelu s policijskim komesarom Mevludinom Halilovićem.

U peticiji je, između ostalog, naveden zahtjev da se odmah prestane s neutemeljenim i netačnim javnim prozivkama policijskih službenika koji su izvrgnuti javnim pogovorima i klevetama samo zbog toga što su tokom svojim redovnih radnih zadataka preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i profesionalno obavljali svoju dužnost.

Istaknuto je da je cilj potpisivanja ove peticije da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke i stvaranja negativne slike o radu policije u javnosti. U saopćenju MUP-a KS navodi se da je prikupljeno 1.216 potpisa trenutno radno angažovanih policijskih službenika i uposlenika od ukupno 1.504.

Uz saopćenje MUP-a medijima je dostavljen spisak na više od 60 strana na kojima su potpisi – ovo je dio od 1.216 potpisa

Izvor:  FaktorBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime