Podrška Općine Bosanski Petrovac proizvođačima sira

0
2

Sirana-1Bosanski Petrovac – Općina Bosanski Petrovac uključila se kao partner Udruženju građana „Ruralni razvoj“ Drinić u projekt podrške proizvođačima petrovačkog sira i base, za jačanje na tržištu.
Udruženje „Ruralni razvoj“ Drinić uz pomoć Američke ambasade u Bosni i Hercegovini započelo je sa projektom jačanja položaja žena na selu kroz revitalizaciju gazdinstva i zajedničkog nastupa na tržištu. Projekt uključuje pomoć u organizaciji faze zrenja sira i zajedničkog ambalažiranja, sa krajnjim ciljem da se standardizira proizvodnja i brendiranje putem zaštite geografskog porijekla i tradicionalnog načina pripreme sira i base.

-Općina Bosanski Petrovac je sa zadovoljstvo dala podršku projektu jer se radi o podršci našim proizvođačima sira i base koji imaju autentičan sir i basu koja se ne proizvodi nigdje drugdje, i to treba zaštitit, a sa druge strane veliki je značaj što se projekt realizira i uz podršku Opštine Drinić, u Republici Srpskoj, pa ima karakter i međuentitetske sadanje, i dvije općine koje su izuzetno povezane, rekao je Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime