Podrška novim idejama: U Konjicu se formira poslovni inkubator

0
45


poslovni_inkubator_140715Agencija za ekonomski razvoj “Prvi korak” i Općina Konjic formiraju poslovni inkubator na području ove općine.

Direktor “Prvog koraka” Derviš Dizdarević kaže kako će inkubator za osobe i preduzeća koja su već razvila svoje ideje, ali ih žele unaprijediti, ponuditi moderno uređene kancelarijske prostore, poslovno savjetovanje, usluge treninga i sale za sastanke u periodu do 36 mjeseci pod subvencioniranim uslovima.

“Za kandidate koji imaju dobar temeljni koncept poslovne ideje, te koji žele nastaviti razvoj svoje ideje, inkubator predviđa besplatnu predinkubaciju koja uključuje smještajne usluge, konsalting i trening na maksimalan period od tri mjeseca”, pojašnjava Dizdarević.

Svi koji se žele prijaviti za ulazak u poslovni inkubator trebaju imati inovativne ideje, ideje koje su bazirane na znanju, potencijalu rasta i stvaranja novih radnih mjesta, ideje koje su tržišno orijentirane s potencijalom internacionalizacije i ekonomski i financijsko neovisne.

U cilju uspostavljanja poslovnog inkubatora objavljen je i javni poziv putem kojeg se pozivaju inovativne i poduzetnički orijentisane osobe da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru Konjic.

Svim zainteresovanim u inkubatoru će biti ponuđen visoko kvalitetan i moderan kancelarijski prostor, pod izrazito povoljnim uslovima koji su prilagođeni preduzećima u nastajanju.

Dizdarević kaže kako se na poziv mogu prijaviti osobe starije od 18 godina sa područja općine Konjic, koje imaju inovativne ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti posao, osobe koje žele razviti svoje istraživanje u poslovni poduhvat, te mlada preduzeća koja postoje manje od dvije godine.

On je podsjetio da je u junu održan sastanak povodom formiranja poslovnog inkubatora na kojem je dogovoreno da u saradnji sa Udruženjem za poduzetništvo i posao LINK Mostar rade na izradi aplikacije za formiranje i opremanje poslovnog inkubatora.

Dodao je kako će i u budžetu općine Konjic za 2016. godinu biti planirana sredstva za troškove rada i održavanja ovog inkubatora, te je iz tih razloga planirano da poslovni inkubator počne sa radom početkom 2016. godine.

(akta.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime