Podrška amandmanu o ukidanju zastare kriminala u privatizaciji

0
25

download (3)Brčko – Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) podržava utvrđeni prijedlog amandmana na Ustav FBiH, gdje je predloženo rješenje po kojem ne zastarijevaju kaznena djela iz procesa privatizacije, organiziranog i privrednog kriminala propisana zakonom, dok će imovinska korist ostvarena tim djelima ili povezana s njima biti oduzeta. 

Predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović podsjetio je da je ovaj savez još ranije u stavovima koje poslao Vladi i svim političkim partijama u drugom stavu rekao: “Realizirati stav Sindikata o oduzimanju nezakonito stečene imovine u procesu privatizacije i nezastarijevanje krivičnih djela počinjenih u procesu privatizacije”.

– Ovo gdje se govori o oduzimanju nelegalno stečene imovine u privatizaciji, to se naslanja na predloženi set antikorupcionih zakona predloženih od ovog saziva Vlade FBiH, a i u našim stavovima se spominje oduzimanje nelegalno stečene imovine. Mi smo uvijek cijenili da su najveće pljačke napravljene u privatizaciji i na to je ukazivano i  na protestima i zahtijevali smo donošenje zakona o reviziji privatizacije.Taj zakon je ova vlada donijela, a vidim spominje se i početak revizije. Rezime je da je država opustošena upravo  privatizacijom. Najgori vid privatizacije je bio javnim upisom dionica i tu je najviše opljačkana privreda, a veliki dio radnika je ostao bez povezanog staža i bez mogućnosti za liječenje – kazao je Bajramović.

(bh.info.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime