Počinje sanacija i popločavanje platoa Zanatskog centra u Bosanskoj Krupi

0
10

boskrupa-1173Bosanska Krupa – U Banjoj Luci je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktora Agencije za razvoj preduzeća EDA Zdravka Miovčića, u okviru projekta Centar za podršku i razvoj poduzetništva – CPRP, potpisan ugovor o dodjeli grant sredstava u iznosu od 50.000 KM od čega će dio sredstava biti izdvojen za obnovu zajedničke infrastrukture – sanaciju i popločavanje platoa Zanatskog centra u Bosanskoj Krupi. Inače, pomenuti projekt u okviru je projekta “CREDO Krajina” kojeg finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida. Ukupna vrijednost projekta je 100.000 KM.

Plato Zanatskog centra je bilo jedno od posjećenijih lokacija u Bosanskoj Krupi davnih, prijeratnih godina. U toku rata je potpuno devastiran i do danas se na njegovoj sanaciji nije ozbiljno radilo. Vjerovatno je to razlog zbog čega ni većina vlasnika poslovnih objekata koji se nalaze na tom području nije ulagala u svoje prostore. Nakon dvadeset godina, realizacije mnogih projekata, u kojima su naravno i infrastrukturni, općinske vlasti su odlučile posvetiti se uređenju samog središta Bosanke Krupe. Na red je došla i sanacija dijela Zanatskog centra.

Kroz obnovu infrastrukture u devastiranom poduzetničkom centru sa najvećom koncentracijom poslovnih prostora i objekata u gradu, stvaranjem povoljnog okruženja za pokretanje malih biznisa, bit će pokrenuto najmanje 10 novih poslovnih inicijativa. Pored otvaranja novih radnih mjesta, obnova poslovne infrastrukture će značajno unaprijediti i poslovni ambijent i sam izgled grada i značajno ojačati ujedinjene poduzetnike u predlaganju novih incijativa i razvojnih planova prema organima vlasti.

U finansiranju radova na sanaciji pješaških komunikacija i platoa Zanatskog centra, postavljanju rasvjete i unutrašnjem uređenju Općina će osim podrške Agencije za razvoj preduzeća EDA imati podršku i vlasnika poslovnih objekata koji gravitiraju na tom području. O načinima i mogućnostima te podrške razgovarat će se detaljno na sastanku u utorak, 21. 10. 2014. godine, gdje će prisustvovati načelnik Halitović i pomenuti vlasnici.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime