Počinje podnošenje zahtjeva za ostvarivanje podrški u poljoprivredi

0
16

aklasjeTuzla – Iz Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti obavještavaju poljoprivredne proizvođače sa područja općine Tuzla da je stupio na snagu Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2014. godini, koji je donijela Vlada Tuzlanskog kantona.

 

 

Također, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, donijelo je set pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Navedenim Pravilnicima regulisane su vrste novčanih podrški, uslovi, postupak i rokovi za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje podrški.

Poljoprivredni proizvođači mogu početi sa podnošenjem zahtjeva za kantonalne novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja za 2014. godinu.

Zahtjevi za kantonalne podrške, koje su obuhvaćene u 2014. godini, mogu se predati, najkasnije, do 30.09.2014. godine, odnosno do 31.10.2014. godine, zavisno o kojoj podršci se radi.

S tim u vezi, radi informisanja o pojedinačnim oblicima podrške, uslovima koji se moraju ispuniti za ostvarivanje prava na podršku, te za ostala pojašnjenja, poljoprivredni proizvođači se mogu obratiti u Službu za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, neposredno, u kancelariju broj 229, glavna zgrada Općine, ili putem telefona broj: 035/ 307-413 i 307-387.  Kontakt osobe su Mirsad Pirišević i Nevres Kamberović.

(rtvslon)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime