Počeli radovi na izgradnji parkinga oko UKC-a Tuzla

0
3

Tuzla – Radovi na izgradnji novog parkirališta oko Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla počeli su danas. Trenutno se vrši čišćenje te površine, dok će u narednim danima stići i mehanizacija, a radovi će trajati narednih 45 dana. Sredstva za izgradnju osiguralo je Javno komunalno preduzeće ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Ovo je druga faza izgradnje parkirališta oko Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Bit će izgrađeno 90 novih parking mjesta, a cilj je rješavanje dugogodišnjeg problema parkiranja u blizini kliničkog centra. Sredstva je u potpunosti osiguralo preduzeće ”Saobraćaj i komunikacije”.

”Mi se nadamo da će i ovo parkiralište u znatnoj mjeri olakšati i doprinijeti poboljšanju parkiranja i naša je želja da u konačnici u potpunosti regulišemo umirujući saobraćaj, da pješacima omogućimo kretanje po površinama za kretanje pješaka, a ne da ona budu okupirana vozilima”, kaže Goran Jurak, direktor JKP ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

Danas su počeli radovi na uklanjanju drveća i žbunja, a narednih dana na ovo mjesto stići će i mehanizacija, kada počinju grubi radovi. Rok za završetak ovog parkinga je 45 dana, te se u preduzeću ”Saobraćaj i komunikacije” nadaju da će izvođačima radova na ruku ići i vremenski uslovi.

”Ovom prilikom bi zamolio sve naše sugrađane za strpljenje u ovih 45 dana jer će biti otežano parkiranje zbog izvođenja radova. Nadam se da će razumjeti našu želju da uredimo umirujući saobraćaj i ovom prilikom obećavamo da će nakon izgradnje ovog parkirališta biti mnogo lakše parkirati vozilo svakome onome ko dolazi u bolnicu po bilo kojoj potrebi”, naglašava on.

Za izgradnju novog parkirališta izdvojeno je 180 hiljada konvertibilnih maraka. U narednom periodu slijedi treća faza projekta.

”Nakon ove slijedi i treća faza, da u potpunosti zaokružimo umirujući saobraćaj u blizini kompleksa bolnice Gradina u skladu sa postojećim potrebama”, ističe Jurak.

Cjelokupan projekat izgradnje parkinga koštat će 250 hiljada maraka. Želja uposlenika Javnog preduzeća ”Saobraćaj i komunikacije” Tuzla je i izgradnja višeetažne garaže za 350 vozila. Vjerovatno će taj projekat početi u narednog godini. Time bi u potpunosti bio okončan višegodišnji problem parkiranja na Gradini.

(rtvslon.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime