Počela distribucija popisnog materijala u Istočno Sarajevo

0
11

imagesSarajevo – U skladu sa planom počela je distribucija popisnog materijala s terena u centralno obradno mjesto koje se prema zakonu o popisu nalazi u Istočnom Sarajevu. Dostava i skladištenje popisnog materijala treba da se završi do 25. oktobra.

Za potrebe poslova prijema, evidentiranja i skladištenja popisnog materijala Agencija za statistiku BiH je u saradnji s entitetskim zavodima zaposlila, putem javnog poziva, skladištare i operatere za preuzimanje popisnog materijala.

Ovi kandidati će biti angažovani devet mjeseci uz mjesečnu naknadu od 400 KM plus ostali troškovi koji će biti definisani ugovorom.

Za potrebe obrade podataka biće zaposleno 298 osoba, na od devet do petnaest mjeseci. Svi kandidati će proći pismeno testiranje tako da će se izbor kandidata obaviti na osnovu rezultata testa i uz poštivanje člana 19 Zakona o popisu da nacionalna struktura osoblja koje radi na unosu, obradi i kontroli podataka popisa odražava nacionalnu strukturu stanovništva Bosne i Hercegovine prema posljednjem popisu.

S izabranim kandidatima Agencija za statistiku BiH će zaključiti Ugovor o djelu.

Čuvanje popisnog materijala u popisnim komisijama lokalne samouprave, distribucija i osiguranje centralnog obradnog mjesta do završetka aktivnosti popisa 1. 7. 2016. godine, povjereno je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, saopćeno je iz Agencije za statistiku BiH, javlja agencija Fena.

(radiosarajevo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime