Plaže u Crnoj Gori mogle bi biti otvorene od 18. maja

0
159
Jelušić je rekao da je za zakupce plaža i ugostiteljskih objekata pripremljen i set olakšica – umanjenje zakupnina i plaćanja u 12 rata.

On je preporučio zakupcima da započnu pripreme na organizaciji kupališta, postavljanju bova, uslužnih objekata, spasilačke službe i slično.

“Kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra biće stavljeni u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a zasada je procjena da će to biti 18. maja”, naveo je Jelušić.

Ako ovaj rok bude potvrđen, naveo je, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji.

Prema njegovim riječima, u pripremi je set mjera s ciljem poštovanja fizičke distance i sprečavanja potencijalnog širenja virusa.

Te mjere podrazumijevaće organizaciju plažnog prostora /dijelova sa mobilijarom i bez njega/ na način da se omogući i vidljivo obilježi adekvatna distanca između kupača /ili grupe kupača kao što je porodica/, ograničavanje broja istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, održavanja čistoće i higijene na kupalištima, kao i mjere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge i organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

On je za portal “Vijesti” rekao i da je donesen dodatni set mjera da bi se pomoglo zakupcima, a jedna od prvih je odgađanje roka za plaćanje zakupnine na tri mjeseca, počev od 1. aprila ove godine.

“Korisnicima ugostiteljskih objekata – restorana u zoni morskog dobra koji rade 12 mjeseci, odnosno tokom cijele godine, izvršit ćemo umanjenje godišnje naknade za period od 90 dana, odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni”, precizirao je Jelušić.

Kvalitet morske vode ispitivat će se tokom jula i augusta svakih deset dana, odnosno svakih petnaest u junu i septembru, a Jelušić je dodao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbjednost zdravlja kupača.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime